Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

V jednoduchosti je síla - Opening Breakout Range

Tradingové strategie

Jde o jednu z nejlepších a nejjednodušších intraday strategií, kterou můžete vyzkoušet. Opening Breakout Range je běžně používaný systém obchodování profesionálními a amatérskými obchodníky a má potenciál poskytovat dobré výnosy, pokud se provádí s řádnou disciplínou a pravidly pro správu peněz.

Opening Breakout Range má několik variant, jak ji můžete tradovat. Někteří obchodníci tradují na základě malého časového okna (např. M15), jiný používají delší časové okno (H1). 

 

Obchodní strategie

Obchodování je velice jednoduché a přímočaré. Pravidla v následující části je třeba dodržovat, aby se zvýšila úspěšnost.

Každý měnový pár vytváří v prvních 15 až 30 minutách obchodní seance určitou obchodní range (tzv. Opening range). High a Low této oblasti jsou považováné za resistenci a support. Opening range Frankfurtské seance bude v 8:00 našeho času. Londýnské pak v 9:00 našeho času. Obchodovat se dá samozřejmě i US seance nebo Tokyo či Sydney.

Obecná pravidla (platí pro long i short) 

Opening range je definována High a Low prvních 15 minut obchodování každé seance. Dobu trvání můžete nastavit podle svého přání, může to být i prvních 5 minut, 10 minut, 15 minut apod. Měnové páry obchodujte takové, které mají vztah k dané otevírací range. Např. Londýn - GBPUSD, EURUSD. Tokyo - USDJPY apod.

Vstupy:

Long - když cena prorazí High
Short - když cena prorazí Low

 

Pravidla pro Long

  • Koupit, když cena prorazí High range
  • Stop loss: Low Opening range
  • Profit target: RRR 1:1, případně trailing dalších kontraktů


Pravidla pro Short

  • Prodat, když cena prorazí Low range
  • Stop loss: High Opening range
  • Profit target: RRR 1:1, případně dalších kontraktů

 

Dodatečné podmínky pro vyšší pravděpodobnost úspěchu

  • Obchod je ve směru trendu aktuálního nebo vyšších časových rámců
  • Opening range je úzká nebo naznačuje nerozhodnost a hledání férové ceny
  • Tvar a směřování svíčky, která vytvořila Opening range
  • Pokud je rozsah otevření příliš široký, raději neobchodujte. SL budete mít daleko od sebe a je pravděpodobné, že se trh na delší čas vyčerpal a bude spíše hledat rovnováhu, než pokračovat v započatém směrovém pohybu.
  • Vyhněte se dnům, kdy se očekávají významná vyhlašování. Při důležitých vyhlašováních často trh vyčkává a chybí mu potřebná volatilita pro trend.
  • Vyhněte se obchodování ve státní svátky. Tady totiž Opening range postrádá smysl, protože banky jsou zavřené a institucionální tradeři, kteří primárně stojí za zvýšenými objemy hned po zahájí pracovní doby, nesedí u počítačů.

 

Jak postupovat?

Označte oblast High a Low prvních 15 minut (nebo 30 minut nebo 1 hodny) vybrané obchodní seance (osobně dopoučuji Londýn)

Nastavte stop příkazy na vstup na High a Low včetně SL a PT. Pak jen čekáte, jak se vám obchod zrealizuje.

 
Ukázka Long obchodu

 

Ukázka Short obchodu

Přejeme hodně úspěchů při obchodování

Tým FZ

Čtěte také:
Když MÉNĚ znamená VÍCE
Strategie obchodování oblasti hodnoty
Intermarket analýza: Euro má našlápnuto k downtrendu

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
V jednoduchosti je síla - Opening Breakout Range