Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

WEBINÁŘ: BITCON NA ATH. KDE TEĎ HLEDAT PŘÍLEŽITOSTI V KRYPTOSVĚTĚ?
Svět kryptoměn není pouze o Bitcoinu. Většina kryptoaktiv zatím BTC nenásledovala a zůstává od svých ATH vzdálena i několik stovek procent. To nám nabízí zajímavé možnosti pro vyhledání vstupů do různých tradingových a investičních pozic. ;-) 

Máme pro vás další exklusivní webinář na toto téma!

Strategie obchodování oblasti hodnoty

Tradingové strategie

Market Profil je velmi silný nástroj analýzy trhu. Můžete ho použít jak na Forexu, tak na jiných trhzích. Díky němu vidíte do samotné struktury trhu a znáte důležité cenové úrovně, o kterých jiní obchodníci nemají ani tušení. Na následujících řádcích vám ukážeme, jak můžete díky Market Profilu obchodovat otevření trhu vzhledem k oblasti hodnoty předchozích dnů.

Pro tento způsob obchodování jsou důležité následující orientační body:

  • Point Of Kontrol (POC) neboli bod kontroly (kde se cena pohybovala nejčastěji)
  • Value Area High (horní hranice 70% oblasti hodnoty)
    Value Area Low (dolní hranice 70% oblasti hodnoty)

Otevření mimo oblast hodnoty

Pro klesající (medvědí) trend

Pokud aktuální obchodní seance otevírá pod VAL (dolní hranicí oblasti hodnoty) včerejšího dne, návrat k hodnotě VAL je signálem do shortu, stejně tak jako případný návrat k včerejšímu point of control (POC). Na VAH (horní hranice oblasti hodnoty) se umisťuje stop loss.

Pro rostoucí (býčí) trend

Pokud aktuální obchodní seance otevírá nad VAH (horní hranice oblasti hodnoty) včerejšího dne, tento orientační bod představuje vhodnou oblast pro vstup do obchodu. Dodatečně lze také otevírat pozice od POC (bodu kontroly). Na VAL se používá stop loss.


Otevření v rámci oblasti hodnoty

Pro klesající (medvědí) trend

Je-li nová seance zahájena v rámci 70% oblasti hodnoty předchozí seance, pak je vhodné vstoupit do short pozice na VAH předchozí seance se stop lossem na POC seance před ní.

 

Pro rostoucí (býčí) trend

Podobná situace při býčím trendu umožňuje otevřít dlouhou pozici na VAL. Stejně tak se používá SL na POC obchodní seance před ní.

 

Otevření mezi dvěma oblastmi hodnoty

1. Pro klesající (medvědí) trend

Pokud dnešní obchodní seance otevřela nad včerejším ukazatelem VAH, ale pod předvčerejším VAL, doporučuje se otevřít krátkou pozici u předvčerejších ukazatelů VAL i POC. Stop loss se umisťuje na VAH předvčerejšího dne.

 

Pro rostoucí (býčí) trend

Pokud nová obchodní seance otevírá pod předvčerejším VAL, ale nad včerejším VAH, následujícím krokem by mělo být otevření dlouhé pozice na včerejších VAH a POC. Stop loss se pak umisťuje na VAL předvčerejší obchodní seance.

Závěr

Nezapomeňte, že více než vstupy a výstupy z obchodů, dělá vhodný moneymanagement a psychika. Přejeme hodně úspěchů v obchodování.

Autor: MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Strategie obchodování oblasti hodnoty