Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

WEBINÁŘ: BITCON NA ATH. KDE TEĎ HLEDAT PŘÍLEŽITOSTI V KRYPTOSVĚTĚ?
Svět kryptoměn není pouze o Bitcoinu. Většina kryptoaktiv zatím BTC nenásledovala a zůstává od svých ATH vzdálena i několik stovek procent. To nám nabízí zajímavé možnosti pro vyhledání vstupů do různých tradingových a investičních pozic. ;-) 

Máme pro vás další exklusivní webinář na toto téma!

Co je to pullback?

FX Průvodce

Naučit se, jak obchodovat s pullbacky, může být skvělá dovednost. Pullbacky se opakují na všech trzích neustále. Pokud se je naučíte obchodovat, můžete vylepšit svůj tradingový repertoár a najít mnoho dalších profitabilních obchodních systémů.

Co je to pullback?

Cena se nikdy nepohybuje jako přímá linie. Pohyby na všech finančních trzích, včetně Forexu, se vytváří tzv. Cenovými vlnami. Díky trendovým vlnám se na trzích střídá býčí (rostoucí) a medvědí (klesající) pohyby.

Během uptrendu, jak je znázorněno na obrázku níže, dominují rostoucí trendové vlny. Korekční vlny představují pohyby proti probíhajícímu trendovému pohybu. Při obchodování pullbacků hledají obchodníci právě tyto korekční fáze a poté v těchto fázích hledají vstupy do obchodů.

Myšlenka je, že chcete počkat, až se cena „stáhne“ během trendu a poskytne vám lepší vstupní cenu. Když se trh pohybuje směrem výše a vy očekáváte, že tento uptrend bude pokračovat, chcete vstoupit do obchodu za nejnižší možnou cenu. Pullbacky vám pomohou takové příležitosti najít.

Jak obchodovat pullback po breakoutu se dočtete v tomto článku

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Co je to pullback?