Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Můj týden s FE+: Vydařený týden

Intraday/Swing

Vítám vás u mého dalšího článku. Tento týden byl, co se týče ataků levelů velmi vydařený a i mně se díky tomu povedlo pár pěkných obchodů. Zkouškami jsem se samozřejmě o několik pěkných příležitostí obral, nicméně některé vydařené obchody co se mi ve volných chvílích povedly, vám nastíním níže.  

Pondělí
Tento den se situace na trzích výjimečně nevyvíjela příliš podle levelů a ceny se pohybovaly zejména v jejich rozpětí. Nicméně v blízkosti jednoho z nich jsem uskutečnil pěkný long a to konkrétně na australanovi. Do obchodu jsem vstupoval krátce po desáté hodině, kdy se cena již podruhé nedokázala dostat na L1 level s hodnotou 0,7445 a ani pod páteční Low. Tento obrat jako již hodinu předtím mě přinutil ke vstupu a vytáhl mě na hodnotu 0,7462 do oblasti, kde se předtím odehrál velký propad ceny.


Úterý
V úterý jsem se připravil o krásnou příležitost svést se na libře a to díky zkoušce, která mě ve škole zdržela až do téměř 14:00. Následný vývoj, kdy cena oscilovala okolo 1,2340, mě příliš nepřesvědčoval pro další vstup a tak jsem libru raději nechal být. Chvíli poté jsem ve 4 hodin využil ataku levelu na austranovi a po tomto průrazu jsem s první červenou vstupoval a nechal se svést na hodnotu 0,7533.


Středa
Ve středu jsem již využil libry a krátce po příchod domů se mi naskytla pěkná příležitost po proražení L1 levelu. Poté co cena vystoupala nad něj a opět se vrátila, tak jsem na hranici levelu vstupoval do dlouhé pozice s targetem na předešlé high 1,2335. Tímto jsem si alespoň trochu vykompenzoval včerejší ušlou příležitost.


Čtvrtek
Pro dnešek se mi prozatím povedl short na libře, kde jsem krátce po proobchodování S1 vstupoval a držel pozici až na hranici 1,2330. Ve stejnou chvíli jsem měl políčeno i na australana, ten se ovšem obrátil o chvíli dřív před levelem a tak jsem upřednostnil raději libru a nechal australana australanem.



Swingy
Ohledně swingů vidím zatím pěkné možnosti na dvou párech a to AUD/CAD a USD/JPY. Ty se nyní pohybují v bezprostřední blízkosti levelů. U obou ale zatím vyčkávám na potvrzení a poté mám v úmyslu vstupovat. Nicméně větší zájem mám o pár AUD/CAD, který by případně, jak říká bývalá zlínská Trumpova tchýně „Doníkem“ nemusel být až tak ovlivněn.


Tímto se s vámi pro dnešek loučím. Přeji mnoho úspěšných obchodů a zase za týden.
Adam

Čtěte také:
Přehnaný humbuk o Trumpově vlivu na FX trhy
Můj týden s FE+: Volné úterý
Intermarket analýza: Fundamenty short, realita long!

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Můj týden s FE+: Vydařený týden