Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Jak skalpovat DAX30?

Očima brokerů

Jste začínající nebo zkušený obchodník a hledáte novou obchodní strategii? Objevte skalpování indexu DAX30, rychlou obchodní techniku akciového indexu.

V tomto článku se dozvíte nejen co je to DAX30 a co je to skalpování, ale i to, jak skalpovat DAX30 s dobrou skalpovací metodou pro DAX.

Co je DAX 30?

DAX, německy Deutscher AktienIndex, je benchmark německého akciového indexu. Zahrnuje 30 největších společností dle tržní kapitalizace uvedené na frankfurtské akciové burze.

Co je skalpování?

Skalpování neboli scalping je velmi rychlý obchodní styl, který zahrnuje otevírání a zavírání obchodních pozic v rámci krátkého časového úseku, a to od několika sekund po několik minut.

Jedná se o nejrychlejší obchodní styl po vysokofrekvenčním obchodování. Scalper se snaží cílit na malé zisky, ale ve velkém množství.

Malé zisky se mohou proměnit ve velké zisky, pokud aplikujete dobrou obchodní strategii.

Proč skalpovat DAX30?

Skalpování DAX30 neboli CFD DAX scalping je velmi populární díky jeho vysoké volatilitě, která k tomuto akciovému indexu neodmyslitelně patří.

Volatilita tvoří dobré příležitosti ke vstupu do malých pozic během obchodní seance. Můžete pozorovat, že se cena vyvíjí velmi rychle. DAX30 je tedy zajímavý index pro skalpování.

Obchodník, který skalpuje DAX30 typicky dává přednost obdobím vysoké volatility a momentum. Proto DAX scalper vyhledává obchodování v brzkých hodinách obchodních seancí, kdy jsou obchodovány největší objemy.

S jakou strategií skalpovat DAX30?

Chcete-li skalpovat DAX, tady je obchodní strategie pro skalpování indexu DAX30. Tato strategie se spoléhá na využití jednoho indikátoru: jednoduchý klouzavý průměr (SMA). Tento indikátor pro skalpování DAX30 je vložen do grafu 3krát s různými obdobími pro každé z nich.

Parametry pro tyto tři jednoduché klouzavé průměry jsou: 7, 20 a 200. Jednotka času vybraná pro tuto skalpovací techniku DAX je 5 minut.

 

Tady je naše scalping strategie pro DAX30 podrobně:

1. Jednoduchý klouzavý průměr 200 naznačuje trend:

a) Pokud je cena pod SMA 200, trend na indexu DAX30 je medvědí,
b) Pokud je cena nad SMA 200, trendu na indexu DAX30 je býčí.

 

2. SMA 7 a 20 musí být shodný s trendem určeným SMA 200:

a) Pokud SMA 200 naznačuje downtrend, potom musí být SMA 7 pod SMA 20, abyste mohli vstoupit do pozice nebo můžete počkat na potvrzovací signál,
b) Pokud SMA 200 naznačuje uptrend, poté musí být SMA 7 nad SMA 20, abyste mohli vstoupit do pozice nebo můžete počkat na potvrzovací signál.

 

3. SMA Vám dává 3 možnosti vstupu do pozice:

a) Na překřížení SMA 7 a 20,
b) Po překřížení SMA 7 a 20, přičemž následuje odmítnutí těchto SMA,
c) Na breaku SMA 200.

 

Scalping DAX30 - Závěr

Zaujalo Vás skalpování indexu DAX30? Abyste mohli otestovat naši strategii bez rizika, neváhejte si založit bezplatný demo obchodní účet, na kterém budete moci obchodovat za reálných tržních podmínek s fiktivním kapitálem.

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Jak skalpovat DAX30?