Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Zajímavá příležitost na EURUSD

Intraday/Swing

V posledním příspěvku jsem zmiňoval, že budu otevírat longovou pozici na USDJPY. Do tradu jsem nakonec vstoupil, nicméně EURUSD prorazil své levely rezistence nad hodnotou 1,1309, díky čemuž jsem s ohledem na zvyšující se riziko vystoupil z pozice. USDJPY se stále pohybuje kolem hodnot, kde jsem otevíral svou longovou pozici. Stále věřím, že se podívá výše, ale mé nastavení již tomuto tradu neodpovídá.

Tento týden očekávám nižší volatilitu na hlavních měnových trzích. Na trhu EURUSD jsem zaznamenal nástup nákupčích, kteří vyhnali cenu výše a udrželi support týdenního pivotu na hodnotě 1,1272. Zde věřím, že by se měnový pár mohl podívat až k levelu 1,1440, na kterém budu hledat vhodný vstup do "counter-trend" obchodu. Profit target budu mít na 1,1392, tudíž si pujdu pro necelých 50 pipů.

Samozřejmě i zde budu chtít vidět potvrzení v podobě klesajícího trhu libry a USDJPY, který drží svůj support z oblasti hodnoty na kulatém čísle 100,00. Obezřetnost bude každopádně v tomto týdnu vinou nižší volatility na místě. Nechci za každou cenu vstupovat do pozice jen proto, abych byl v trhu. Pátek navíc může překvapit prohlášením paní Yellenová z Fedu. Já osobně zvyšování úrokových sazeb v USA neočekávám.

Přeji hodně úspěchů
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza: Zajímavá příležitost na EURUSD