Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Rýsuje se otočka na USDJPY

Intraday/Swing

V posledních dnech jsme především na akciových trzích svědky v minulých letech nebývale razantních výprodejů. Měnové trhy reagují abnormálně zvýšenou volatilitou, se kterou je potřeba v rámci úpravy strategie počítat. V tomto příspěvku se podíváme na aktuální možnou příležitost na jednom ze 3 hlavních měnových párů.

S výrazným zvýšením volatility na měnových trzích je nezbytné zvýšit časový rámec a brát v úvahu delší swingové pohyby. Má strategie počítá s rozšiřováním vzdáleností mezi supporty a rezistencemi, ať už automaticky, kdy pivot pointy se vykreslují díky vyšší volatilitě dál od sebe, tak i zohledněním delších swingových pohybů. Když se podíváme na reálné trhy, velmi zajímavou situace lze najít na měnovém páru USDJPY, kde se v širším rozmezí cca 65 pipů dneska nachází relativně silná úroveň rezistence. Konkrétně na 109.95 leží fibonacci úroveň 127.2 z aktuálního uptrendového swingu, 5 pipů nad ní kulaté číslo a na ceně 110.60 úroveň R1.

https://puu.sh/FlJGb/caf3163c3a.png

Já budu vstupovat do shortu 3 pipy pod cenovou hladinou, která je nejblíž aktuální ceně, tedy na 109.92. Profit target umístím na cenu 108.50, tedy nad lokální high trhu. Stop loss, abych zachoval mé řízení rizika, umístím ve stejné vzdálenosti od vstupu, tudíž konkrétně na cenovou hladinu 111.34.

Přeji mnoho štěstí v tomto neklidném období
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Rýsuje se otočka na USDJPY