Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Jak zahýbe krize britské vlády s librou?

Intraday/Swing

V uplynulém týdnu došlo k naplnění pouze jednoho mého příkazu, a to na měnovém páru USDJPY, kde jsem po proražení trendové čáry bral long, který aktuálně držím v otevřeném zisku cca 60 pipů. Aktuálně se nacházíme u pivot pointu, což je level, kde je možné pozici úspěšně uzavřít.

Tím nejdůležitějším, co se dnes na hlavních měnových trzích děje, je samozřejmě situace okolo britské libry, jejíž cena je silně ovliňována vývojem v britském parlamentu, kde se premiérce Therese Mayové nedaří prosadit variantu dohody s EU. Po silném propadu až pod cenovou hladinu 1.2500 se libra vydrápala (nejspíše vlivem pokrývání shortových pozic) zpět do downtrendového kanálu a nyní je na jeho spodní hraně. 

https://puu.sh/CgE7Q/91b55ef704.png

Jelikož na trhu japonského jenu mám otevřenou longovou pozici a trh měnového páru EURUSD je v poslední době až extrémně nudný a dá se zde obchodovat maximálně tak na odrazy od kulatých čísel, budu se soustředit v příštím týdnu čistě na britskou libru. Má představa je, že by se ze spodní hrany aktuálního trendového kanálu mohla vydat směrem výše a poté narazit na rezistenci tvořenou z trendové čáry, týdenního pivot pointu a středové hodnoty předchozí oblasti akumulace, a to vše okolo ceny 1.2740. Takže pokud sem cena dojde, budu brát short obchod s profit targetem na týdenním S1 na ceně 1.2648.

Všem přeji úspěšné obchodování
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Jak zahýbe krize britské vlády s librou?