Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Intermarket analýza: Bude i další příležitost na USDJPY proměněna v zisk?

Intraday/Swing

V minulém týdnu jsem otevíral long pozici na EURUSD a byly vyplněny mé 2 příkazy na long na USDJPY na 108.50 a na GBPUSD na 1.3200. Vlivem událostí v Itálie EURUSD bohužel značně vyklesal a jsem zde aktuálně v otevřené ztrátě asi 100 pipů. Naopak načasování vstupů na USDJPY a GBPUSD byly dokonalé. Jsem v otevřeném zisku na USDJPY cca 40 pipů a na libře 80.

Na EURUSD utahuju stop loss pod 1.15 a budu cílit k týdennímu pivot pointu, který leží na ceně 1.1708. Pozice na libře a jenu zatím budu také držet, znovu s případnými targety na týdenních pivot pointech, které jsou ovšem relativně daleko od trhu. Pivot point na USDJPY je ve shluku s celým číslem 110, takže tam určitě budu chtít uzavírat pozici. Na libře je pivot point na 1.3360, tam budu ukončovat též svou pozici. Co se týče otevírání nových pozic, tak mě bude tento týden zajímat pouze trh japonského jenu USDJPY.

Jak jsem již psal výše, týdenní pivot point, který leží na úroveni 109.91 je velmi blízko kulatému číslu 110.00. Před nimi ovšem leží reverzní Fibo úroveň na cenové hladině 109.71, jenž je zároveň aktuálním high posledního swingu. Na ceně 109.70 budu tedy otevírat short pozici, která je v podstatě krytá ještě dvěma úrovněmi nad ní - pivot pointem a kulatým číslem. Jediné, na co je potřeba dát si tento týden pozor, jsou makroekonomická vyhlašování v USA v pátek odpoledne.

Přeji úspěšný týden
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Bude i další příležitost na USDJPY proměněna v zisk?