Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Britskou libru čeká turbulentní období

Intraday/Swing

V uplynulém týdnu došlo k uzavření obou dvou obchodů. Na japonském jenu došlo k uzavření 76 pipové ztráty na stop lossu, na měnovém páru EURUSD byl naopak realizován zisk 44 pipů na profit targetu. Celková ztráta činí 32 pipů. V tomto roce však při řízení zisků a ztrát s RRR 1:1 zatím 6 obchodů skončilo v zisku a 2 ve ztrátě. Celkový winning je tak prozatím 75 %.

Již 12. března se má v britském parlamentu znovu hlasovat o brexitové dohodě s EU. V případě, že by hlasováním znovu neprošla, přišlo by na řadu 13. března hlasování o odchodu Británie z EU bez dohody. Pokud ani to neprojde, bude se následný den 14. března hlasovat o odložení brexitu. Během těchto dní bude vývoj ceny britské libry téměř nepředvídatelný a můžeme očekávat prudké cenové spiky.

https://puu.sh/CWepF/75aed918b5.png

V takovémto trhu se budu soustředit především na měnový pár USDJPY. Vidím zde zajímavou příležitost u shluku úrovní na kulatém čísle 113.00. Pokud se sem trh při dalším upswingu podívá, budu u tohoto kulatého čísla shortovat s targetem na týdenním R1, na ceně 112.55. Poměr rizika k zisku zůstává na RRR 1:1, tudíž stop loss bude umístěný někde okolo 113.45.

Přeji mnoho úspěšných obchodů
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza: Britskou libru čeká turbulentní období