Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

WEBINÁŘ: BITCON NA ATH. KDE TEĎ HLEDAT PŘÍLEŽITOSTI V KRYPTOSVĚTĚ?
Svět kryptoměn není pouze o Bitcoinu. Většina kryptoaktiv zatím BTC nenásledovala a zůstává od svých ATH vzdálena i několik stovek procent. To nám nabízí zajímavé možnosti pro vyhledání vstupů do různých tradingových a investičních pozic. ;-) 

Máme pro vás další exklusivní webinář na toto téma!

Akcie s nemovitostmi versus Investice do nemovitostí

Očima brokerů

Většina bohatých jednotlivců a investorů si vybírá investice do realitních společností místo toho, aby kupovali reálné nemovitosti. V tomto článku vysvětlíme některé důvody, proč tomu tak je.

1. Správa rizika akciového trhu

Jako většina aktiv, trh s nemovitostmi a akciový trh jsou cyklické a nemusí se pohybovat stejným tempem, protože plně nekorelují jeden s druhým. Abyste minimalizovali riziko akciového trhu, skvělou volbou je diverzifikovat portfolio pomocí akcií s nemovitostmi.

2. Likvidita

Odejít z trhu můžete kdykoliv se Vám zachce. Důležitá věc je, že pokud byste chtěli prodat teď, víte přesně, kolik dostanete za Vaše akcie. Pokud nemáte v úmyslu prodat, na ceně vlastně nezáleží. Takže místo toho, abyste se na toto dívali jako na negativní faktor, zvažte to, že máte možnost prodat kdykoliv a téměř okamžitě — což je pozitivní faktor. Pokud se v obchodování akcií naskytne něco nečekaného a vy musíte z trhu rychle vystoupit, jednoduše můžete akcie prodat a hotovost budete mít po výběru financí ve Vaší bance do 3 dnů. To je rychlejší než třeba nízkorizikové termínované vklady.

3. Finanční náklady

Finanční náklady jsou mnohem menší u obchodování akcií. Pokud koupíte nemovitost, musíte zaplatit poplatky za vypracování spisu, upravitelnou sazbu hypotéky, měsíční poplatky za správu bankovního účtu a mnohem více. Pokud tyto poplatky sečtete, částka je mnohem vyšší než když byste investovali do akcií. Při nákupu akcií musíte zaplatit pouze dvě věci:

  1. Reálnou cenu akcie
  2. Poplatek účtovaný brokerem nazývaný “komise”

4. Nízký vstup a Finanční páka

Investoři mohou investicí do akcií generovat zisky, pokud cena akcie v čase roste. Naproti tomu když kupujete investiční nemovitost, nájemník sice platí Vaši hypotéku, ale Vaše čisté jmění se zvyšuje, protože hodnota majetku se v čase zhodnocuje. S pomocí finanční páky Váš majetek roste ještě více, co se týče peněžní hodnoty, což znamená, že můžete refinancovat nákupem dalších aktiv, protože se hodnota Vašeho čistého jmění zvýšila.

5. Diverzifikace a historická ziskovost

Investice do akcií je historicky ziskovější než když byste vlastnili nemovitost. Navíc akcie často poskytují lepší výnosy z dlouhodobého hlediska než jiné třídy aktiv: majetek, cash nebo dluhopisy. Držení akcií pouze jedné společnosti s sebou nese vysoké riziko. Pokud daná společnost čelí potížím, můžete ztratit část nebo všechny Vaše finance. Diverzifikace je klíčová, aby bylo riziko rozprostřeno. Můžete začít nakupovat akcie několika společností a investovat do dalších aktiv nebo zemí. Alternativně můžete umístit své peníze do tzv. pooled investicí jako jsou podílové fondy nebo OEICs. Investice do realitních společností poskytne diverzifikaci, co se týče země, kontinentu a měny.

6. Náklady na údržbu

Náklady na údržbu nemovitostí, které pronajímáte, mohou být vysoké a časem se mohou zvyšovat. Naproti tomu akcie nabízí potenciální příjem a nízké náklady, protože přímo neplatíte otravné náklady na údržbu nebo daň z nemovitosti. Pokud jste investor do nemovitostí, také se možná budete strachovat, že je nemovitost neobsazená.

7. Aspekt držení akcií

Investice do akcií může být sdílená. Akcie můžete vlastnit sami, nebo můžete investovat společně s ostatními lidmi v rámci kolektivní investice známé pod pojmem fond. Mějte na paměti, že pokud akcie vlastníte přímo, stáváte se akcionářem, což obvykle znamená, že máte právo volit a účastnit se tak rozhodnutí společností. To se u investice do fondu neděje.

8. Daně

V některých případech může být placení daní z nemovitosti vyšší než přímá investice na akciovém trhu. Například v Austrálii platí pro důchodce, kterým je více než 60 let a vlastní majetek o hodnotě menší než $1.6 milionů, to, že nemusí platit daně ze zisků, z příjmů vydělaných investicí. Pokud ale vlastníte majetek a je na Vaše jméno, platíte vysoké 45% daně plus přirážky.

Nejlepší realitní akcie, do kterých investovat

Cílem každého investora je mít zisk a investoři často potřebují katalyzátor, který popostrčí jejich akcie výše. Pokud budete své portfolio spravovat řádně, investice do akcií by měly mít mnohem vyšší výnosy než kdybyste vlastnili nemovitost. U Admiral Markets můžete obchodovat ETF CFD (rozdílové smlouvy s burzovně obchodovanými fondy) a zde je seznam nejoblíbenějších realitních akcií:

  • iShares U.S. Real Estate ETF CFD (IYR)
  • SPDR Dow Jones International Real Estate ETF CFD (RWX)
  • Real Estate Select Sector SPDR Fund ETF CFD (XLRE)
  • Vanguard REIT ETF CFD (VNQ)
  • SPDR Dow Jones Global Real Estate ETF CFD (RWO)
  • iShares International Developed Real Estate ETF CFD (IFGL)
  • iShares Mortgage Real Estate ETF CFD (REM)
Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Akcie s nemovitostmi versus Investice do nemovitostí