Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Zaplnění brexitového gapu na dohled

Intraday/Swing

Od začátku října se měnový pár GBPUSD pohybuje ve 300 pipové rangi a s přibývajícím časem se range spolu s volatilitou trhu zúžují. To dle našeho názoru znamená jen jedno. Trh britské libry čeká podobný osud jako trh EURUSD, kde v úterý došlo k proražení a následnému prudkému cenovému pohybu.

Na grafu níže jsme znázornili týdenní graf GBPUSD, ze kterého lze vidět výše zmíněná fáze akumulace spojená s nerozhodným směřováním ceny na trhu. Do grafu jsme taktéž nechali vykreslit objemový profil trhu pro post-brexitové období, z něhož vyplývají kolem aktuální range 2 výrazné objemové úrovně. První leží na high range, na ceně 1.3330 a druhá na cenové hladině 1.2860, což je low volumové oblasti, ve které se aktuálně nacházíme.

V případě, že se trh vydá směrem níže z neutrální zóny, vidíme prostor pro shorty v oblasti mezi cenami 1.2860 a 1.2500. Pokud trh naopak prorazí objemový level 1.3330, je pravděpodobné, že se prudším pohybem směrem výše dostane až k zaplnění gapu, který se po brexitu vytvořil na GBPUSD. Prostor pro zaplnění gapu sahá až k ceně 1.3837.

Analytický tým FPG

Čtěte také:
Bude na USDCAD pokračovat klesající trend?
Dolar má namále. Někdo hází Trumpovi klacky pod nohy
Intermarket analýza: Zastaví USDJPY ztrojená úroveň supportu?

 

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Zaplnění brexitového gapu na dohled