Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Bude na USDCAD pokračovat klesající trend?

Intraday/Swing

Od května až do srpna se na USDCAD tvořil výrazný klesající trend, který vystřídal růst v září a říjnu. Otázka je, co bude následovat, zatím se zdá, že v listopadu se trh vrátí k poklesu. Pojďme si celou situaci postupně rozebrat.

Velký vliv na růstovou korekci měl vývoj na trhu s ropou, jelikož kanadský dolar s touto komoditou pozitivně koreluje a často se stává, že když začíná určitý trend, tak se utváří na obou trzích v podobném období. Trh s ropou začal začátkem září posilovat od úrovně ceny 46 USD a dostal se až nad roční maxima, kde se momentálně drží. Tento trend na ropě se projevil i na páru USDCAD, který rostl zmíněné dva měsíce spolu s cenou ropy. Teď se však zdá, že by se vše mohlo změnit a listopad by mohl být ve znamení pokračujícího downtrendu.

Zatímco na kanadském dolaru se od začátku listopadu pohybujeme opět dolů, tak u ropy stále čekáme na výraznější korekci po výrazném růstu. Zdá se ale, že oblast ceny kolem 60 USD by mohla být nejpozdějším místem ke korekci a tudíž by přestal na kanadský dolar působit vliv posilující ropy. Prakticky to znamená, že pokud je již nyní USDCAD pod prodejním tlakem, tak jakmile proběhne korekce na ropě, tlak ještě více zesílí a dlouhodobý downtrend bude pokračovat.

Podstatné je, že na současných cenách je v případě splnění uvedené úvahy dobrá oblast pro dlouhodobé shorty, další vývoj napoví již druhá polovina listopadu. Níže jsou pro přehlednost celé situace uvedeny denní grafy USDCAD a ropy WTI, zde je prakticky patrné dění, které je popsáno v předešlém textu.

Analytický tým FPG

Čtěte také:
Jimmyho týdenní Forex výhled 6.11.-10.11.2017
Sentiment indikátor
Dlouhodobý náhled na USDJPY

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Bude na USDCAD pokračovat klesající trend?