Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Zastaví USDJPY ztrojená úroveň supportu?

Intraday/Swing

Naposledy jsem psal o zužující se rangi na EUR/USD a očekávaném prudkém breakoutu. K proražení na trhu eura došlo, nicméně do opačného směru, než jsem předpokládal, tudíž jsem do obchodů nevstupoval. Aktuálně hledá EUR/USD svou úroveň rezistenci, kterou by mohla být  týdenní R3.

Trhem, který mě v současné době zajímá nejvíce je USD/JPY. Zde vidím zajímavý downtrend, ke kterému sice došlo dříve než jsem očekával, nicméně naskytla se zde velmi silná úroveň supportu, u které budu chtít otevírat longovou pozici v případě snižujícího se momenta na trhu nebo potvrzení z trhu jiného hlavního měnového páru. Například, pokud by EUR/USD zaregoval na svou rezistenci na 1.1881 a trh USD/JPY se zrovna přibližoval k 112.14 (týdenní S2), budu ochoten otevřít long pozici.

Intermarket analýza 15. 11. 2017

Pod levelem 112.14 se totiž nachází Fibo úroveň 161.8 na ceně 112.08 a kulaté číslo 112,00. Tento shluk úrovní dává levelu větší validitu. To však neznamená, že se zde cena musí otočit, ale pokud těmito úrovněmi trh projde, je zde velká pravděpodobnost, že downtrend bude ještě nějakou dobu pokračovat. Co se týče britské libry, tam stále čekám na proražení z range do nějakého směru a případné testování úrovně 1.3000. Zajímavé je, že zatímco americký dolar klesá, GBP/USD stojí na místě. To pro mě zjednodušeně znamená, že až začne dolar posilovat mohl by měnový pár GBP/USD silněji klesat.

Přeji úspěšný týden
MS

Čtěte také:
Bude na USDCAD pokračovat klesající trend?
Dolar má namále. Někdo hází Trumpovi klacky pod nohy
Intermarket analýza: Čeká nás prudký breakout na EURUSD?

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Zastaví USDJPY ztrojená úroveň supportu?