Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Můj týden s FE+: Bohatý na levely

Intraday/Swing

Další týden uplynul jako voda a já vám jako již tradičně přináším své poznatky se službou FE+. Tentokrát, jak jsem již minule avizoval, směřovala moje pozornost více na fx a dopadlo to tak, že na futures prozatím nebyl čas. Co se týče levelů, tak tento týden byl z pohledu jejich ataků velmi vydařený. Díky tomu se mi povedlo několik pěkných tradů a o některé z nich se s vámi dneska podělím.

Pondělí
V pondělí se mi vydařil pěkný short na euru, které se po dopolední reakci na S1 vydalo směrem dolů s následnou rotací okolo oběda. Ta se projevovala relativně stejnými low a následné 4 high potvrzené indikátory pro mě bylo signálem ke vstupu s vidinou přibližování se k L1 levelu. Vstup jsem provedl na hodnotě 1,0644 a následný vývoj mě dotáhnul až na target 1,0632.


Úterý
K počítači jsem se dostal až ve večerních hodinách a díky náročnému dni jsem již neměl příliš chuť to otevírat. Nicméně po večeři jsem zhlédl situaci a zaujalo mě přibližování australana zpět k L2 levelu, který byl v odpoledních hodinách proobchodován. Řekl jsem si, že pokud se cena dostane přes tento level, tak půjdu do dlouhé pozice a pokusím se vytáhnout až na hodnotu L1. Díky první nejisté reakci na tento level jsem raději stanovil malý stoploss a po více jak dvouhodinovém čekání jsem se opravdu dočkal onoho L1 levelu.

Středa
Tento den u mě patřil libře. Po malých dopoledních ztrátách na australanovi byla potřeba změna a zaměřil jsem se více na libru. Blížící se makra mě ovšem poněkud zneklidňovala a tak jsem se rozhodl, že počkám, až co se vyvine po půl 3. Zprávy způsobily relativně velký cenový pohyb a protáhli cenu pod L1 level. Díky tomu jsem si řekl, že vyčkám až do doby, kdy se cena opět nad tuto hranici dostane. Krátce po 3 hodině se tak stalo, nicméně vývoj mě nepřesvědčil pro vstup, a tak jsem dále vyčkával. Zanedlouho přišlo silnější proražení a potvrzení indikátory mě již přesvědčilo pro vstup. Vstupoval jsem s druhou „zelenou“ nad levelem a vytáhl se ziskem 12 pipů na hodnotu 1,2410.


Čtvrtek
Dnes se mi prozatím povedl malý zisk na australanovi, kde jsem inkasoval 5 pipů díky přesné reakci na L1 level. Do obchodu jsem vstupoval na hodnotě 0,7690 a díky následnému zastavení růstu vyskakoval ven na 0,7695. S dalším vývojem ceny jsem nepokračoval a budu mít případně zájem o další vstup tentokrát na short, pokud se cena přiblíží dopolednímu high.


Swingy
Díky tomu, že byly zveřejněny až dnes dopoledne, tak prozatím nemám hotovou přípravu a nemohu se s vámi o nic podělit, nicméně případné obchody nastíním v dalším článku.


Tímto se loučím a zase za týden.
Adam


Čtěte také:
Trumpovo slepé místo mezi EM měnami: sell EURPLN
Obchodujte podle síly měny II.
Můj týden s FE+: Naposledy pouze futures

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Můj týden s FE+: Bohatý na levely