Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Zastaví se dolar ve svém pádu?

Intraday/Swing

V posledním příspěvku jsem se zmiňoval o směřování USDJPY do oblasti, kde se nachází silná úroveň supportu. Krátce po napsání článku došla tato měna přímo na level a pohybovala se kolem něj po zbytek týdne. Tento předpoklad mi umožnil ziskově zobchodovat rezistenci na EURUSD na ceně 1,1159, kterou jsem shortoval k první oblasti supportu na 1,1079. Tento pěkný trade mi přinesl 76 pipů.

Momentálně se pár EURUSD nachází v oblasti zvýšeného zájmu ze strany prodejců. Tuto oblast ohraničuje FIBO na 1,1250, celé číslo a R1 na 1,1303 společně se zvýšeným objemem obchodů proběhlých během první poloviny minulého roku na těchto cenových úrovních. To však ještě neznamená, že zde budu automaticky otevírat short pozici. Momentum směrem výše je dosti silné. Budu se zde snažit najít nějaké potvrzení z ostatních hlavních měn. Britská libra má, jak z technického hlediska, když se odrazila 3 krát od oblasti kolem rezistence 1,3050, tak nyní i z toho fundamentálního spíše směřování směrem níže.

Japonský jen naopak již týden rotuje na úrovni, ze které může vystřelit kamkoliv. Vše teď záleží do značné míry na situaci na trhu amerického dolaru. Když se podíváte na graf indexu USD, tak uvidíte, že dolar prudce klesal a nyní se pomalu zastavuje na FIBO úrovni 161,8. Otázkou je, jak na ni trh USD zareaguje. Pokud ji propálí dolů, určitě short na euru brát nebudu. V případě, že se tu zastaví a půjde chvíli aspoň chvíli do strany, budu hledat vhodný vstup do shortu na výše zmíněných úrovních EURUSD.

Přeji mnoho štěstí
MS

Čtěte také:
Jimmyho týdenní Forex výhled 22.5.-26.5.2017
6 věcí, které se nikomu nechce dělat, ale posouvají nás na úplně jinou tradingovou úroveň
Ludvík Turek: Ohlédnutí za FPG MoneyExpo Trading 2017

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza: Zastaví se dolar ve svém pádu?