Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Rostoucí cena ropy má zásadní vliv na USD!

Intraday/Swing

Americký dolar začal po delší době klesat, a to především díky neuspokojivým výsledkům makroekonomických dat v USA a také pozitivním dopadem zvýšení cen ropy na měny zemí, které závisí na produkci ropy, jako jsou kanadský dolar, ruský rubl a norská koruna.

V pátek byly v USA také zveřejněny údaje o inflaci, které vyšly hůře, než se očekávalo. Tato skutečnost představuje určitou potenciální překážku v cestě normalizování úrokových sazeb ze strany Fedu. Co se týče vyhlídek amerického dolaru, očekávám tento týden ještě další oslabení vůči euru a japonskému jenu. Jelikož se britská libra od konce dubna pohybuje v rangi a její budoucí směřování je značně nejasné, budu se soustředit pouze na trhy USDJPY a EURUSD.

Z mého pohledu má pár USDJPY namířeno až někam k hodnotám kolem 111,00 a EURUSD se s přívalem momenta na trhu tlačí z dlouhodobější perspektivy ke své rezistenci, která leží na úrovni 1.1159. Otočku na euru na tomto levelu budu brát v případě, že se USDJPY bude nacházet u svého supportu buďto na 112,27 (týdenní S1) nebo 111.28 (týdenní S2).

Přeji mnoho úspěchů
MS

Čtěte také:
Velká Británie v centru zájmu
6 věcí, které se nikomu nechce dělat, ale posouvají nás na úplně jinou tradingovou úroveňLudvík Turek: Ohlédnutí za FPG MoneyExpo Trading 2017

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza: Rostoucí cena ropy má zásadní vliv na USD!