Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

6 věcí, které se nikomu nechce dělat, ale posouvají nás na úplně jinou tradingovou úroveň

O úspěchu

Čas od času je dobré si dávat těžko splnitelné úkoly, abychom se změnili k lepšímu a posunuli vyšší úroveň. Můžete jimi začít nový den, týden, rok nebo změnit svůj tradingový život.

1. Pochybovat o všem

Podrobovat pochybám všechno, co se obvykle má za jistotu a hledat své vlastní odpovědi, je vždycky těžké. Snažte se však na věci dívat z jiného úhlu. U tradingu to platí dvojnásob. Pokud umí farmaceutické, zbrojařské nebo potravinářské firmy protlačit své zájmy prakticky kdekoliv na světě, vlády nevyjímaje, proč by to nezvládly banky a jiné obrovské nadnárodní finanční skupiny. Co se například skrývá za trendem omezování poskytované finanční páky. Je to opravdu jeden ze způsobů ochrany drobného tradera? Nebo je za tím rostoucí počet ziskových malých traderů, kteří tak ukrajují velkým z jejich zisku a je proto potřeba omezit objem jimi ovládaných peněz na trhu? Neříkám, že to tak je, jen vám chci naznačit, že je dobré si vnitřně zapochybovat a podrobit vše analýze vlastního rozumu.

2. Být poctivý v přípravě, analýze i samotném tradingu

Prvním úskalím po získání (koupení, nastudování, vymyšlení) nějaké tradingové myšlenky je, zodpovědně si sednout k platformě a otestovat ji na dostatečně velkém množství obchodů, než podle ní začneme obchodovat. K testování se váže i to, že samozřejmě všichni chceme, aby systém byl úspěšný a v testech vycházel dobře. Začátek ohýbání si pravidel ve smyslu „Tenhle trade bych určitě nevzal, protože…“ nebo „Tady mi sice chyběl pip k dosažení profitu než se to otočilo ke stop lossu, ale to bych určitě zavřel se ziskem.“ je cesta do pekel. V neposlední řadě musíte dodržovat systém v samotném live tradingu. Naskakování do obchodů ve chvíli, když trhu už „ujede“ nebo vstupovat do tradů, které úplně neodpovídají otestované strategii, rapidně změní váš výsledek.

 

3. Vstávat velmi brzy

Brzké probuzení, ještě před úsvitem, pomáhá vytvořit zvláštní pracovní atmosféru. V 5 ráno, zatímco všichni ještě spí, máte možnost začít svůj den v tichu a klidu. Můžete se tak připravit na evropskou obchodní seanci a odpoledne mít již pro sebe, rodinu a kamarády.

4. Všímat si toho, co jíte

Možná se vám to bude zdát trochu přitažené za vlasy. Proč by si měl trader hlídat to, co jí? Na to mám jednu jednoduchou odpověď... "Všechno se vším souvisí." Trader je něco jako sportovec. Na jeho výkonu závisí, jestli bude úspěšný nebo ne. K obchodování není sice potřeba fyzická síla, ale ta duševní není o nic méně energeticky náročná. Všichni to známe, najíme se a najednou na nás padne únava a nejsme schopni udržet pozornost. V takovou chvíli rozhodovat, jestli vezmete obchod nebo ne je docela rizikové. Pokud dodáváte tělu špatné palivo a ve špatnou chvíli, nemůže dobře fungovat. Snažte se proto jíst jenom to, co organismu přináší užitek. Změní vám to život jednou provždy. Nejjednodušší je začít sami vařit a používat přitom co nejvíc přírodních surovin. Jezte netučné maso, ovoce a zeleninu a vyhýbejte se moučným jídlům. Před tradingem pak něco výživného, co vám dodá energii. 

5. Dosahovat zdánlivě nedostupných cílů

Jedním z nejtěžších úkolů je nastolení a dosažení cíle daleko složitějšího, než cokoli, co jste kdy podnikli. Může to být cokoliv, např. zdvojnásobení vašeho zhodnocení, převedení obchodované strategie na automatický obchodní systém apod. Začněte to zdokonalovat a zvyšovat úroveň, na které to provádíte, stále a stále, až se dostanete tak daleko, že vás to opravdu bude lekat.
Udělejte si z toho cíl pro nejbližší rok. Nejtěžší je začít. Pak vás to strhne. Přesto budete muset nasadit všechny své fyzické i morální síly, abyste vydrželi. Budou i krize. Ale jejich překonání vás bude stále posouvat dále.

6. Zaměření pozornosti vždy jen na jednu věc

Na cestě k ziskovému tradingu budete chtít vyzkoušet mnohé, abyste si vybrali to nejúčinnější. Informací, postupů a strategií je obrovské množství. Nedovolte si přeskakovat od jednoho ke druhému. Držte se jedné linie. Problémem mnoha traderů je právě to, že nevědí přesně, co potřebují, co chtějí a přeskakují z jednoho na druhé. Mění-li člověk stále oblast svého zájmu, těžko dosáhne úspěchu. Lepší je soustředit se na nějakou jednu věc a tu neustále pilovat a zdokonalovat.

Autor: Forex-Zone

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
6 věcí, které se nikomu nechce dělat, ale posouvají nás na úplně jinou tradingovou úroveň