Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Na tahu jsou centrální bankéři

Intraday/Swing

Aktuální týden je nabitý makroekonomickými událostmi na měnovém trhu. Kromě již proběhlého zasedání centrální banky Japonska bude dnes večer zasedat Fed a zítra Bank of England, kde nás čeká velmi zajímavý náhled na inflaci a případné zvyšování úrokových sazeb, které by v Británii proběhlo poprvé po 10 letech.

Samozřejmě, vše dnes bude záviset na večerním zasedání Fedu, nicméně pokud se podíváme na měnový pár EUR/USD optikou technického obchodníka, vidíme jasný a potvrzený downtrend, který směřuje až k hodnotě 1.1411, což je support tvořený týdenní pivotovou úrovní S2 a Fibo úrovní 161.8. Do doby než EURUSD dosáhne této hodnoty, věřím, že bude pokračovat v downtrendu. Tento pohyb směrem níže může způsobit právě večerní FOMC.

Intermarket analýza 1. 11. 2017

Celkově jsou tyto dny právě v závislosti na makroekonomických událostech typu FED a Bank of England značně rizikové, a z tohoto důvodu nebudu vyhledávat obchody na páru GBPUSD. Naopak USDJPY se zdá, že vyrazil směrem výše a znovu první výraznější rezistenci vidím až na úrovni 115.00, kde je shluk kulatého čísla a týdenní R2 a na úrovni 115.14 pak reverzní fibo úroveň. Připomínám, že tento týden je ve znamení obezřetnosti na trzích.

Přeji mnoho štěstí
MS

Čtěte také:
Jimmyho týdenní Forex výhled 30.10.-3.11.2017
4 psychologické efekty ovlivňující traderovo chování
Náhledy na GBP a EUR

 

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Na tahu jsou centrální bankéři