Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Libra čeká na proražení

Intraday/Swing

Minulý týden jsem se zabýval otázkou, zdali může ztrojená úroveň na trhu japonského jenu zastavit probíhající downtrend. Pohledem na graf a výpis mého obchodního účtu mohu říct, že se můj předpoklad naplnil. Trh se na úrovni kolem kulatého čísla zastavil a po krátkodobé rotaci do strany odrazil směrem výše a otestoval týdenní pivot point na ceně 112.66, kde jsem ukončil svou long pozici.

Tento týden se soustředím především na trhy GBPUSD a EURUSD. Britská libra již v minulém týdnu odolávala posilování amerického dolaru a stála rotovala do strany. Pohyb v relativně úzké rangi na trhu GBPUSD přetrvává i v současné době. Stále platí, že libra může prorazit do jakéhokoli směru, nicméně v moment, kdy přestane být takto "tlačena" britská libra a zároveň znovu zde bude tlak na růst dolaru, lze očekávat, že případný průraz směrem níže bude doprovázen značným prodejním tlakem.

Intermarket analýza 22. 11. 2017

Pokud by nakonec k tomuto breakoutu směrem níže došlo, budu se snažit vstoupit do krátkodobě držené long pozice na cenové hladině 1.3000, což je psychologicky významná úroveň kulatého čísla a navíc se jen 18 pipů pod ní nachází týdenní pivotový level S2 na ceně 1.2982. Je tu tedy možnost v případě mírného proražení naskočit s další částí pozice právě na této ceně.

Přeji úspěšný týden
MS

Čtěte také:
Jimmyho týdenní Forex výhled 20.11.-24.11.2017
Sedm divných informací ze světa tištění peněz, o kterých jste nevěděli
Zaplnění brexitového gapu na dohled

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Libra čeká na proražení