Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: EURUSD v range vhodné pro trading

Intraday/Swing

Ekonomický kalendář v tomto týdnu nabízí několik klíčových makroekonomických vyhlašování ze strany centrálních bank. FOMC minutes budou zveřejněny dnes a výsledky ze zasedání ECB ve čtvrtek. Poté nás čeká ve čtvrtek ještě klíčové zveřejnění japonské inflace za měsíc leden.

Situace na grafech není zcela jednoduchá. Zatímco na trhu japonského jenu USDJPY jsou v současné době přítomni hráči z vyšších časových rámců a lze jen velmi obtížně předpovídat budoucí vývoj, na trzích EURUSD a GBPUSD se pohybujeme v oblastech konsolidace. Na EURUSD je situace více přehlednější, jelikož se cena pohybuje mezi dvěma kulatými čísly se středovou hodnotou, kterou představuje pivot point. Tuto skutečnost jsem zmiňoval již ve svém předminulém příspěvku, kdy se mi podařilo zobchodovat odraz od kulatého čísla 1.2500.

Na trhu EURUSD v tomto týdnu již nepředpokládám výraznější vybočení ceny ze své range, tudíž to, že by se dostala za své pivotové R1 (1.2566) nebo S1 (1.2245). Naopak budu znovu chtít zobchodovat hrany aktuální range. V současné době se cena nachází u kulatého čísla 1.2300, kde budu otevírat první část své pozice do longu. Stop loss mám umístěný pod aktuálním pivotovým low, pod cenou 1.2200 a první profit target na pivot pointu 1.2400.

Přeji úspěšný týden
MS

Čtěte také:
Intermarket analýza: Příležitost na USDJPY
Jimmyho týdenní Forex výhled 19.2.-20.2.2018
Strategie obchodování oblasti hodnoty

 

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: EURUSD v range vhodné pro trading