Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Dolar index stoupá, zastaví ho obžaloba Trumpa?

Intraday/Swing

Minulý týden jsem tu psal o možném obratu ve směřování amerického dolaru a tradu na trhu EURUSD. Já a společně se mnou každý, kdo našel v mém příspěvku inspiraci, jsme realizovali v minulém týdnu ziskový obchod. Potvrzujicí signál z trhu indexu amerického dolaru mi umožnil vstoupit do short pozice kousek pod rezistencí 1,1250 a dnes nad ránem se mi vyplnila limitka nad úrovní pivot pointu 1,1112. Celkově jsem si odnesl zisk 118 pipů.

 

V poslední době se nám znovu silně promítá politická realita do vývoje na trzích. Ve Velké Británii se budou 8. června konat předčasně volby a některé volební průzkumy naznačují, že to Konzervativci nebudou mít tak lehké, jak se původně předpokládalo. V zámoří zase hrozí riziko ústavní žaloby vedoucí ke zbavení Donalda Trumpa funkce prezidenta. Mimochodem, také jste si všimli kurzů sázkových kanceláří na setrvání Trumpa v úřadu do konce funkčního období? Je to zhruba 1:1. Uvidíme, jak se situace vyvine a jak to vše zacloumá s FX trhy.

Z technického pohledu však index amerického dolaru začal znovu růst a je pravděpodobné, že bude pár dní v tomto růstu pokračovat. To mě utvrzuje v přesvědčení, že trh EURUSD i trh GBPUSD by mohly, po současné mírné korekci, znovu začít klesat. Na EURUSD budu chtít vstupovat do shortu v oblasti pivot pointu na celém čísle 1,1200 a na GBPUSD na PA rezistenci na ceně 1,2927. Pokud se bude vyskytovat libra u této své rezistence, budu ochoten shortovat euro na 1,1200. To samé platí i naopak s EURUSD.

Přeji úspěšný týden
MS

Čtěte také:
Jimmyho týdenní Forex výhled 29.5.-2.6.2017
Kanada: Trump a OPEC posílají loonie výš
Intermarket analýza: Zastaví se dolar ve svém pádu?

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza: Dolar index stoupá, zastaví ho obžaloba Trumpa?