Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Můj týden s FE+: Zpackané pondělí

Intraday/Swing

Další týden je za námi a já vám opět přináším své zkušenosti se službou FE+. Tentokrát pro mě týden nezačal příliš pozitivně a hned v pondělí jsem uskutečnil několik ztrátových obchodů, které jsem nucen nyní dotahovat.  

Pondělí
Jak jsem již v úvodu psal, tak tento den byl pro mě především ztrátový a tak vám nastíním alespoň dva obchody, které jsem díky FE+ uskutečnil a příliš se mi nevydařily. První z obchodů se týkal libry, kdy jsem měl nastaven short na hranici L1 levelu. Situace se ovšem vyvíjela opačně a já byl po chvíli vyhozen stoplossem na hranici 1,2403.

Stejný scénář se konal i na australanovi prakticky ve stejnou dobu, kde jsem měl také nastaven vstup a situaci jsem momentálně nesledoval a doufal, že se trh bude vyvíjet v můj prospěch. Tö se ale nestalo a já byl znovu vykopnut stoplossem. Díky tomu jsem si už dal pro tento den pauzu a nechtěl jsem dál pokoušet štěstí. Zpětně ale vím, že jsem si měl dát pauzu od všech trhů, jelikož jsem si ztrátu ještě více prohloubil.


Úterý
V úterý se na mě už štěstí usmálo a to konkrétně na libře a euru, kde se mi vydařily pěkné longy. Dopoledne po proobchodování S1 levelu na austranovi jsem byl raději se vstupama opatrnější a raději jsem čekal na nějaký jasný signál, než abych do toho zase natvrdo vstoupil a pak litoval jako den předtím. Později se na libře ovšem vytvořily pěkné podmínky pro vstup a já po opětovném skoroodrazu od L1 levelu vstupoval do pozice, která mě vynesla do oblasti předešlého otočení trhu.



Následně poté, se mi díky vyčkávání na atak levelu na nějakém z ostatních párů naskytla pěkná příležitost pro vstup na euru. Poté, co se trh otočil, tak jsem na hranici 1,0610 vstupoval a měl v úmyslu se svézt alespoň na hranici 1,0625, což se mi také povedlo.

Středa
Dalším dnem, kdy jsem dotahoval pondělní ztráty, byla středa. Zde se mi díky FE+ podařil pěkný long na libře v odpoledních hodinách. Stalo se tomu tak po makro zprávách z USA, když se trh zastavil na L1 levelu a udělal obrat. Já chvíli po první „zelené“ vstupoval s taktikou dostat se na úroveň okolo 1,2390. Po pár minutách jsem měl již splněno a vyskakoval se ziskem.

Čtvrtek
Pěkný short na australanovi, kde cena přesně zareagovala na klíčový S1 level a odtud se vydala pěkně dolů, čehož jsem také využil. Po vstupu do pozice jsem se chtěl dostat na hodnotu low předešlé velké zelené a to se mi během pár minu také splnilo.

Podobná situace, které jsem ale nedokázal využít, se vytvořila i na libře, kde trh zareagoval na L1 level a odtud se vydal směrem nahoru k S1 levelu. Toho dosáhl a následně také otočil směr.



Swingy
Co se týče swingů, tak prozatím nemám žádný úspěšný obchod, o který bych se s vámi mohl podělit. Je tady ale jedna věc, která mě opravdu mrzí a týká se již zmiňovaného L1 levelu u libry ze čtvrtka, který měl také podobnou hodnotu jako při swingu a dalo se tak toho pěkně využít.

Tímto se s vámi loučím a přeji mnoho úspěšných obchodů.

Adam

Čtěte také:
Je to kasino nebo ne?
Intermarket analýza: Přinese FED korekci na dolaru?
Broker Roku 2016 - jsme opět u toho!

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Můj týden s FE+: Zpackané pondělí