Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Můj týden s FE+: Tentokrát opatrněji

Intraday/Swing

Tento týden jsem byl s obchody poněkud opatrnější zejména díky zkušenostem z týdne minulého, kde jsem si již pondělí vytvořil takovou ztrátu, že jsem ji byl nucen dlouho dohánět. Nicméně týden se s týdnem sešel a já vám jako vždy přináším mé zkušenosti se službou FE+.  

Pondělí
Jak jsem již naznačoval v úvodu, tak je pro mě začátek tohoto týdne z pohledu obchodování velice střízlivý a nepouštím se do nějakých velkých rizik. V pondělí jsem tedy mnoho obchodů neprovedl, ale podělím se s vámi o jeden pěkný long, který se mi vydařil na australanovi. Krátce po druhé hodině, kdy se trh nacházel pod úrovní L1 levelu a začal provádět obrat směrem vzhůru, jsem situace využil a na úrovni 0,7450 vstupoval do pozice. Cena po rychlém růstu ale udělala obrat a po přehoupnutí levelu se opět obrátila pod něj. Na chvíli, kdy jsem si už myslel, že cena bude pokračovat k L2 levelu a já budu vyhozen stoplossem se stal pravý opak a v zápětí jsem dosáhl svého.


Úterý
V tento den se mi opět povedl pěkný long, a to na euru. Zde se trh po druhé hodině začal pohybovat v blízkosti levelu a já pořád nevěděl, zda do pozice vstoupit či nevstoupit. Chvíli po půl třetí ovšem zavítal hluboko pod L1 level a já si řekl, že pokud se opět dostane nad tuto hranici, tak jdu do toho. Netrvalo to dlouho a opět se nad ni vyhoupl, což pro mě bylo jasné znamení vstoupit. Nastal stejný scénář jako den předtím u australana, kdy to vypadalo, že jde vše proti mně, ale následné otočení mi opět přineslo pěkný zisk.


Středa
I středa byla pro mě z hlediska FE+ ve znamení longů. Jeden ukázkový se mi vydařil do třetice na libře, kde po velkém propadu nastal v oblasti L1 levelu přesný obrat. Poté, co se cena chvíli motala okolo levelu, jsem zvažoval kdy vstoupit, ale následná třetí zelená pro mě byla jasná zpráva, že mám jít do toho. Díky velké svíčce, která symbolizovala již zmíněný propad, jsem chvíli váhal, na jakou hranici zvolit target. Prve jsem se chtěl dostat až na hranici jejího high, to jsem ale po chvíli přehodnotil, když jsem viděl, jak se trh choval a raději jsem (teď už vím, že bohužel) vyskakoval na hodnotě 1,2466.


Čtvrtek
Pro dnešek nemám z futures zatím nic zobchodováno. Nicméně si hlídám libru, která se již přehoupla přes L1 level a také australana, který je pro mě zajímavější. Nyní směřuje pod včerejší low a míří k L1 s hodnotou 0,7349.


Swingy
Tentokrát se s vámi konečně podělím o nějaký ten pěkný swing, kterého jsem díky levelům dosáhl. Jednalo se o pár NZDCAD, kde jsem po středeční ranní kontrole zjistil, že se cena v noci přehoupla přes level a já si řekl, že pokud se opět k levelu navrátí, tak půjdu do shortu. Po chvíli se tak opravdu stalo a já se svezl až na hodnotu 0,9570, kde se cena nacházela ke konci předešlého dne.



To by bylo pro tento týden vše, tak vám přeji mnoho úspěšných obchodů a zase za týden.

Adam

Čtěte také:
Intermarket analýza: Bude rozbuškou krize nedělní referendum?
Můj týden s FE+: Zpackané pondělí
Je to kasino nebo ne?

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Můj týden s FE+: Tentokrát opatrněji