Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Můj týden s FE+: Po pauze zpět

Intraday/Swing

Po dvoutýdenní pauze vás opět vítám u mého dalšího článku. V uplynulých dnech jsem na obchodování příliš času neměl a to z důvodu, že jsem měl mnoho povinností do školy, a když né do školy, tak těch pracovních. Během tohoto období se ale událo mnoho zajímavých událostí počínaje volbou nového prezidenta Francie, tak estrádou, která se koná u nás od poslanecké sněmovny, přes senát až na hrad. Nicméně tento týden jsem si již našel trochu času a o něco málo se s vámi podělím.

Úterý
Tentokrát pro mě začal obchodní týden až úterým, jelikož v pondělí nebyl na sledování trhů absolutně čas. V tento den se mi povedl long na páru EURUSD, kde cena postupně šplhala již od ranních hodin. Poté co překonala S1 level a směřovala k S2 jsem využil situace. Do pozice jsem vstupoval po krátkém propadu a následném růstu, který se konal mezi zmíněnými levely. Target jsem nastavil na hodnotu high velké červené a zanedlouho jsem se těšil pozitivnímu výsledku.


Středa
Ve středu jsem krátce po obědě vstupoval do krátké pozice opět mezi levely avšak na páru GBPUSD. Tentokrát jsem ale neuvažoval o obratu, nicméně jsem doufal v sestup pod level S1. Z toho důvodu byl zvolen malý stop loss na hodnotu předešlého high u předchozí svíčky, kterého jsem naštěstí nedosáhl a dostal jsem se tak na svůj 10 pipový cíl.



Po tomto vydařeném obchodě přišel dle levelů jeden nevydařený, kdy jsem na euru doufal o pár hodin později v ten samý scénář, nicméně se tak nestalo a já byl po chvíli z tradu vyhozen ven a dál jsem již štěstí nepokoušel.


Čtvrtek
Dnes jsem čekal, jak se situace vyvine na libře po makrech. Její hodnota se přehoupla přes oba levely a já se rozhodl, že budu vstupovat do pozice a směřovat zpět k levelům, jakmile i druhá svíčka zavře červená, což pro mě bude potvrzovat otočení. O tom, jak případný obchod dopadne, vás budu informovat v příštím článku. Tím bych to tedy dnes ukončil a zase za týden.


Adam


Čtěte také:
Webinář ZDARMA: Psychologie v tradingu 18. 5. 2017 20:15 - 21:30
Intermarket analýza: Rostoucí cena ropy má zásadní vliv na USD!
Ludvík Turek: Ohlédnutí za FPG MoneyExpo Trading 2017

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Můj týden s FE+: Po pauze zpět