Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Můj týden s FE+: Málo času

Intraday/Swing

Za 9 dní tady máme Vánoce a já vám zase po týdnu přináším své zkušenosti se službou FE+. Tento týden nebude z pohledu obchodů příliš četný, jelikož máme ve škole 13. týden, který s sebou přináší velké množství zápočtů a mně tudíž na obchodování nezbýval praktiky žádný čas. Nicméně ve studijních pauzách jsem si udělal čas a o některé obchody a postřehy se s vámi podělím.   

Pondělí
V pondělí jsem nezačal příliš pozitivně a díky levelům jsem provedl pouze jediný obchod a to konkrétně na euru. Jednalo se o short, který se mi nevyvedl tak, jak bych si představoval. Poté, co se cena dostala opět nad S2 level jsem doufal ve stejný scénář, jako o 2 hodiny předtím, kdy se cena opět dostala na stejnou úroveň. Já měl v úmyslu dostat se zase někde mezi S2 a S1 level, ale bohužel trh se zachoval opačně a já po tomto obratu vyskakoval na stejné hodnotě, kde jsem vstupoval.



Úterý
Tento den byl z pohledu levelů o dosti veselejší. Úspěšný obchod se mi vydařil na euru, kde jsem v pondělí neměl takové štěstí. Poté, co se cena dlouhé hodiny pohybovala mezi L1 a L2 levely se náhle v průběhu makro zpráv z USA vyhoupla nad L1 level a já čekal, jak se bude situace dál vyvíjet. Po chvíli se trh otočil, a já si řekl, že pokud se cena dostane opět na L1 level a bude zde nějaká známka odrazu, tak budu vstupovat. Před mým vstupem cena již jednou tuto hladinu prorazila, ovšem reakce na to nebyla pro mě dost silná, abych vstoupil. Po pár minutách bylo ovšem vše jinak a já s druhou zelenou vstupoval s cílem dostat se na předešlé high. Nicméně když jsem viděl, že cena stále stoupá, tak jsem trochu zariskoval, nenechal se jednou červenou rozhodit a nakonec se vytáhl až na hodnotu S1 levelu.



Téměř souběžně s tímto mým obchodem se odehrál pěkný propad ceny na libře, kde se její hodnota dlouho pohybovala okolo S1 levelu a krátce po 4 hodině se od něj vydala raketově dolů. Tento pohyb se odehrál tak rychle, že než jsem jej stačil zaznamenat, trh provedl obrat a hodnota byla okolo 1,2700.



Středa
Ve středu jsem dal na rady a díky blížícímu se Fedu a dosti náročnému zápočtu jsem žádné obchody neprováděl.

Čtvrtek

Dnes jsem zatím díky levelům žádný obchod neprovedl, ale díky swingovým náhledům zvažuji vstup na páru GBP/USD, kde cena atakovala level s hodnotou 1,2451 a odtud se pomalu vydává vzhůru. Pokud bude i nadále stoupat, tak i přes dnešní zasedání BoE budu zvažovat vstup do dlouhé pozice a uvidíme, jak se bude situace vyvíjet.



To by bylo pro dnešek ode mě vše, tak zase za týden a vám přeji pěkný advent a mnoho úspěšných obchodů.

Adam

Čtěte také:
6. ročník ankety Broker Roku zná svého vítěze
„Krásny“ svet forexu a jeho manipulovanie
Můj týden s FE+: Převážně euro

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Můj týden s FE+: Málo času