Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Můj týden s FE+: Až ve čtvrtek se začalo dařit

Intraday/Swing

Začátek tohoto týdne nebyl příliš vydařený. V pondělí se mi nedařilo vůbec, úterý bylo volné a středa ztrátu ještě prohloubila. Vše zachránilo až čtvrteční dopoledne, které se prozatím pěkně rýsuje.

Pondělí
V pondělí jsem za pomoci levelů uskutečnil pouze jeden obchod a to na libře. Jednalo se o long, kdy jsem do pozice vstupoval s vidinou možného opakovaného růstu od L2 k L1 levelu. Cílem bylo přiblížit se zvýrazněnému high, nicméně krátce poté nastal obrat a já byl zanedlouho vykopnut na stanoveném SL v podobě právě již zmiňovaného L2 levelu.



Mrzí mě ale následná šance v tomto dni, které jsem díky plánovanému odpolednímu cyklovýletu nevyužil. Jednalo se o reakci trhu na S1 level u eura, kde se během krátké chvíle dalo vytěžit mnoho pipů viz. obrázek níže.

Úterý
To bylo pro mě bez obchodování, jelikož jsem téměř celý den strávil v Brně, kde bylo mimochodem až nechutné vedro, které mě natolik zničilo, že po podvečerním příjezdu domů, již nebyla absolutně chuť otevírat trhy.

Středa
Ani středa mi nepřinesla štěstí. Zde jsem díky levelům uskutečnil pouze jeden obchod na australanovi. Vstupoval jsem při druhém ataku S1 levelu, kde jsem doufal na pozitivní reakci a následné otočení, nicméně nekonalo se tak, jako v předešlém případě a
ono setrvání na hranici levelu mě po chvíli přinutilo pozici s malou ztrátou opustit.

Čtvrtek
Minulý týden jsem upozorňoval na níže vyobrazenou situaci, kde jsem měl potencionálně v úmyslu vstupovat na hranici L2 levelu.

Nicméně situace se po jeho taku nevyvíjela tak, jak bych si představoval, díky čemuž jsem raději čekal na lepší příležitost. Ta se dostavila až v odpoledních hodinách, kdy se dalo po potvrzení růstu nad levelem ukořistit pár pipů.

Co se týče dneška, tak díky ECB vynechávám euro a soustředím se pouze na 6A a 6B. Australan se prozatím pohybuje daleko od levelů a tak má pozornost patři především libře, kde jsem již provedl jeden malý ziskový trade v rámci velkého propadu. Nyní držím i další pozici, která se dobře vyvíjí a o kterou se s vámi společně s tou předešlou podělím v příštím článku. To je pro dnešek vše a zase za týden.

Adam


Čtěte také:
Intermarket analýza: Bude Trumpova neschopnost příčinou pádu USD?
6 rad pro začínající obchodníky
Můj týden s FE+: Málo času díky DP

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Můj týden s FE+: Až ve čtvrtek se začalo dařit