Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Koruna je zase IN

Intraday/Swing

Obliba měnového páru EURCZK pro krátkodobé obchodování po ukončení intervencí ze strany ČNB roste a v kontextu aktuálního tržního vývoje posilování koruny je to opět jeden z nejzajímavějších instrumentů pro české obchodníky.

Pojďme se zaměřit na první graf, který nám shrnuje situaci na tomto měnovém páru.

Máme zde jasný trend s předpokladem dalšího postupného posilování ze strany analytiků, podpořený řadou fundamentů. Pokud se na globálních trzích nestane něco nepředvídatelného, je možné se o daný trend opřít, ovšem to zdaleka nestačí k tomu, aby byly krátkodobé obchody úspěšné. Trend je jedna věc, správné načasování a práce s pozicí věc druhá. Proto se nyní pojďme zaměřit na to, kdy je nejlepší do krátkodobých obchodů na EURCZK vstupovat, pomohou nám data volatility tohoto páru.


Graf níže vizualizuje dlouhodobou volatilitu a potvrzuje nám skutečnost, že aktuální vývoj na EURCZK je opět vhodný ke krátkodobému obchodování. Volatilita se nám vrací do historického průměru a na páru se tudíž zase něco děje.



Nyní se můžeme zaměřit na podrobnější data, které nám odhalují nejvhodnější den i časové rozpětí kdy můžeme čekat zajímavý pohyb.



Z dostupných dat je zřejmé, že nejvíce se pár EURCZK hýbe během čtvrtečních obchodních seancí v době od 9:00 do 16:00. Nejmenší pohyby probíhají naopak během pondělní seance mimo vymezené časy.

Ať už se zaměřujete na kterýkoliv krátkodobý obchodní styl, tak informace, které nám tato data poskytují jsou vhodnou oporou k určení kdy a v kolik hodin se trh nejvíce hýbe a tudíž kdy je zde nejvíce příležitostí. Přejeme Vám úspěšné obchody.

Analytický tým FPG

Čtěte také: 
Intermarket analýza: Dolar index stoupá, zastaví ho obžaloba Trumpa?
Jimmyho týdenní Forex výhled 29.5.-2.6.2017
Měnové Indexy: Nerozhodnost na JPY

 

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Koruna je zase IN