Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Zvýšení úrokových sazeb je na spadnutí!

Intraday/Swing

Minulý týden jsem se zmiňoval o vhodném levelu na GBPUSD (1,2865). Dosud tato hodnota nebyla zasažena nicméně její platnost je tento týden posílena o úroveň R1 na stejné hodnotě. Tudíž budu čekat, jak se situace vyvrbí a pokud k zasažení levelu nedojde při prudké volatilitě po makro vyhlašování, tak budu do plánovaného shortu na libře vstupovat.

Hlavním tématem těchto dní je středeční zasedání Federálního rezervního fondu v USA a očekávané zvýšení úrokových sazeb. To zdali bude dolar posilovat, odteď závisí především na otevřenosti Fedu k rychlejší normalizaci měnové politiky, případně na tom, jestli bude i nadále vykazovat spíše holubičí postoj k oživení americké ekonomiky. Každopádně nejdůležitější den pro finanční trhy máme nyní před sebou. Je nutné zvážit své otevřené pozice před zasedáním, s tím, že volatilita, kterou může přinést znamená pro trading zvýšená rizika.

Ne vždy je vhodné se za každou cenu pouštět do obchodování v situacích jako je tato. Vzpomeňme si na minulý rok, kdy poslední zasedání Fedu před Vánocemi způsobila silnou volatilitu, při níž spousta traderů utrpěla nemalé ztráty. Osobně budu čekat pouze na signál na GBPUSD a do žádných větších akcí se pouštět nebudu.

Přeji mnoho úspěchů
MS

Čtěte také:
Intermarket analýza: Zastaví silný dolar růst na libře?
Jimmyho týdenní Forex výhled 12.12.-16.12.2016
Můj týden s FE+: Převážně euro

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza: Zvýšení úrokových sazeb je na spadnutí!