Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Zisk a další příležitost na libře

Intraday/Swing

K realizaci obchodu došlo v rámci Intermarket analýzy až po dlouhých 4 týdnech. Čekání se ale vyplatilo. Minulý týden jsem zde avizoval svou long pozici na britské libře, z níž jsem si po dnešním dosažení profit targetu odnesl zisk 54 pipů. Skóre se tak posunulo na 9 zisků a 2 ztráty v tomto roce, což činí winning 81,82 %. To vše při RRR 1:1 a všech pozicích předem veřejně ohlášených a dohledatelných.

Před dvěma týdny jsem zde psal o případné short pozici na USDJPY. Myšlenka tohoto tradu zůstává víceméně stejná, nicméně hodnoty týdenních pivotů se posunuly, tudíž budu i upravovat vstup a profit target. Vstup do shortu budu mít u cenové hladiny 112.82 (týdenní R2), profit target u týdenního R1 na ceně 112.20. Aktuálně se ale trh USDJPY vyvíjí opačným směrem, tudíž se pojďme raději podívat na další příležitost na britské libře.

https://puu.sh/DlTxN/93d63eb3ee.png

Na měnovém páru GBPUSD máme shluk rezistencí okolo kulatého čísla 1.3100. Na cenové hladině 1.3088 leží hodnota týdenního R2, u které budu vstupovat do shortu. Na ceně 1.3113 pak leží fibo 161.8. Profit target budu mít nastavený na ceně 1.3021, u supportu vycházejícího z price action. Stop loss tradičně s ohledem na RRR 1:1.

Přeji mnoho štěstí
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza: Zisk a další příležitost na libře