Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Přijde breakout a super trade na libře?

Intraday/Swing

Obě mé limitní objednávky, které jsem zde v minulém příspěvku uváděl nebyly vyplněny, nicméně je zatím nechávám v trhu pro případ otočení cenového směřování. V uplynulém týdnu celkově nebylo příliš vlídné prostředí pro obchodování na hlavních měnových trzích, a to především vlivem velikonočních svátků a menší aktivity obchodníků na trzích.

V celku nejasná situace na euru a očekávaná makro vyhlašování ze strany japonské centrální banky mě nutí zaměřit se tento týden výhradně na trh britské libry. Od konce února se zde vytváří obchodní range, v níž se v dubnu vytvořila klínová formace (zužení range) a následný průraz směrem níže k dolní hraně range, kde se aktuální vytváří krátkodobá konsolidace. V průběhu těchto dvou měsíců se zde cena 6 krát odrazila směrem výše. Tlak na průraz v těchto dnech stoupá.

https://puu.sh/DiFZA/d4adf1f430.png

Co je pro mě v takovém případě určující, jsou hodnoty fibo z většího swingu v rámci obchodní range a z aktuálního. Level 127.2 z většího swingu se nachází na cenové hladině 1.2903. U této úrovně budu vstupovat do long pozice. Fibo 161.8 z aktuálního swingu je na ceně 1.2858, tudíž můj stop loss musí být pod touto hodnotou. Profit target budu mít položený u low obchodní range u cenové hladiny 1.2958. Stop loss umístím tradičně dle RRR 1:1.

Přeji hodně úspěchů
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Přijde breakout a super trade na libře?