Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Slibné příležitosti na USDJPY a GBPUSD

Intraday/Swing

V minulém týdnu jsem avizoval shortovou pozici na měnovém páru EURUSD. Poté, co se má objednávka dvakrát nevyplnila o půl pipu a cena následně dvakrát došla na můj plánovaný profit target, jsem svůj limitní příkaz zrušil. Bohužel i takové situace trading přináší. Tento týden snad bude šťastnější. Rýsuje se totiž velmi slibná situace na USDJPY.

Na měnovém páru USDJPY se vytváří konsolidace okolo kulatého čísla 112.00. V rámci dlouhodobějšího uptrendového směřování a aktuálního swingu předpokládám, že bychom se mohli podívat až k cenové hladině 112.90, kde se nachází úroveň týdenního R2. O tři pipy nad ní leží fibo level 161.8 a o dalších sedm pipů výše kulaté číslo. Já budu vstupovat do shortu na 112.89 s tím, že budu mít profit target umístěný na 112.46 a stop loss pro tuto pozici 113.32.

https://puu.sh/Dfsgv/281ab17476.png

Další i když z mého pohledu více riziková příležitost se nachází na měnovém páru GBPUSD. Libra se totiž v současné době vyvíjí v rámci zužující se range a tento obchod počítá částečně s odrazem od horní hrany širší range. V stále méně přehledné situaci ohledně brexitu, kdy můžeme každou chvílí očekávat převratné prohlášení premiérky Mayové, lze předpokládat prudké cenové výkyvy na obě strany.

Jelikož se mi ale zatím obchodování britské libry vyplácí, budu do tohoto obchodu vstupovat. Jedná se o short pozici u cenové hladiny 1.3183 (týdenní R2) s profit targetem na 1.3135 (lokální high aktuálního trhu). Stop loss budu umisťovat  s ohledem na zachování RRR 1:1. Tomuto obchodu vcelku věřím, protože nad 1.3183 se nachází kulaté číslo a fibo úroveň 161.8, na ceně 1.3204.

Přeji mnoho úspěšných obchodů
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Slibné příležitosti na USDJPY a GBPUSD