Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Zařídí demokraté růst USD?

Intraday/Swing

Poté, co několik výsledků volebních průzkumů nečekaně favorizovalo Donalda Trumpa pro nadcházející prezidenstké volby, otřásly se lehce měnové kurzy v několika zemích. Lze zaznamenat značné prodeje mexického pesa, posilování švýcarského franku a japonského jenu oproti dolaru.

Toto snižování rizikové expozice ze strany hráčů na trhu je doprovázeno sníženou pravděpodobností zvýšení úrokových sazeb ze strany Fedu v prosinci. Dnes nás čeká zasedání FOMC, od kterého se především očekává, že by mohlo o trochu více naznačit, zda-li se v prosinci budou sazby zvyšovat nebo ne. Lze očekávat zvýšenou volatilitu a i s ohledem na prezidenstké volby. Doporučuji proto maximální obezřetnost.

V nadcházejících dnech se budu soustředit na vhodné momenty pro vstup do longu na dolar a budu jej držet až do oznámení výsledků prezidentských voleb. Jsem totiž pevně přesvědčen, že volby vyhraje Hilary, s čímž přijde korekce současného oslabení amerického dolaru. Dokonce si myslím, že korekce může přijít ještě před volbami v momentě, kdy se objeví nějaké negativní informace o Trumpovi, s jejichž vydáním demokraté čekají na vhodný moment, který nejspíš nastane krátce před volbami. O tom, že materiálů tohoto typu na Donalda Trumpa existuje mnoho, příliš nepochybuji.

Teď k tomu vhodnému momentu pro vstup. Na GBPUSD vidím skvělou hladinu na 1,2377, kde se budu po potvrzení na USDJPY a EURUSD snažit vstoupit do shortu. Pásmo supportu mezi cenami 102,46 a 103,00 považuji za dobrý odrazový můstek pro dolar stejně tak jako prostor mezi cenami 1,1100 a 1,1135 na EURUSD, od kterého jinak čekám spíše pohyb do strany.

Přeji mnoho úspěšných obchodů
MS

Čtěte také:
Jimmyho týdenní Forex výhled 31.10.-4.11.2016
Můj týden s FE+: Mezi levely
9 rad jak v myšlenkách opakovaně neprožívat tradingové nezdary

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Zařídí demokraté růst USD?