Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Zajímavé příležitosti na jenu a libře

Intraday/Swing

Dříve jsem britskou libru nerad obchodoval, nicméně v tomto roce na této měně realizuji jeden zisk za druhým. V minulém týdnu jsem zde avizoval svou shortovou pozici, ze které jsem posléze zaznamenal bez větších potíží zisk 66 pipů. V tomto roce jsem zde avizoval 12 obchodních pozic, ze kterých jich 10 bylo ziskových. Winning tak aktuálně činí 83,33 %. Člověk by až čekal, že teď už zákonitě musí přijít nějaká ztráta. :-)

Na začátek bych chtěl upozornit na situaci na měnovém páru EURUSD, kde se na denním grafu schyluje k silnému průrazu směrem níže, což částečně předpokládá posílení amerického dolaru. V tomto týdnu nás nečekají nějaká významnější ohlášená makra, kromě vyhlašování na britské libře a dolaru v pátek. Každopádně jelikož nejsem příliš nakloněný obchodování breakoutů, zdržím se tento týden otevírání pozic na euru. Zajímavě se vyvíjí i situace na japonském jenu a britské libře.

https://puu.sh/Dp04m/600c353ae6.png

Nejdříve se podívejme na libru. Na měnovém páru GBPUSD se vytvořila zóna rezistence mezi cenami 1.3243 (fibo 161.8) a 1.3272 (objemové POC). Vstupovat do shortu budu u 1.3243 a profit target pro tuto pozici mám nastavený na 1.3204. Stop loss tradičně při RRR 1:1.

Měnový pár USDJPY je aktuálně v krátkodobém downtrendu. V případě, že by byl tento trh dotlačen až ke svému týdennímu S3 na ceně 109.65, budu zde otevírat long. Profit target budu směřovat na týdenní S2, které leží u ceny 110.5. Stop loss znovu při zachování RRR 1:1.

Přeji hodně štěstí
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza: Zajímavé příležitosti na jenu a libře