Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Zajímavá příležitost na euru

Intraday/Swing

Minulý týden byl pro můj trading vydařený. Inkasoval jsem 152 pipů zisk na euru a 284 pipů zisk na libře. Na USDJPY jsem se stop lossem na týdenním R2 skončil na 125 pipech ztráty. Celkově však čistý zisk z mých pozic činil 311 pipů. Část otevřené pozice mi zůstává ještě na libře s profit targetem na 1.2900.

Když už se minulý týden zdálo, že by mohl přijít ráznější kurzový pokles na americkém dolaru, opak se stal pravdou. Z tohoto důvodu, a už jsem to tu v článcích rozebíral vícekrát, se nesnažím obchodovat podle fundamentálních informací a předpokladů budoucího vývoje na trzích. To však neznamená, že je neberu v úvahu. Minulý týden jsem díky tomu otevřel relativně dolarově vyrovnané obchodní pozice, jenž nakonec celkově přinesly zajímavý zisk.

https://puu.sh/BF1ky/95f5cbf544.png

Jelikož se americký dolarový index aktuálně nachází na horní hraně své range a dá se znovu očekávat, že by mohlo dojít k průrazu, budu tento týden velmi obezřetný co se týče otevírání nových pozic. Aktuálně spatřuji zajímavou příležitost na trhu měnového páru EURUSD, kde se trh v downtrendu blíží ke shluku úrovní nad 1.1400. Longovou pozici rozdělím na 2. S jednou částí vstoupím na ceně 1.1428 a s druhou na 1.1417.

Přeji úspěšné obchodování.

MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza: Zajímavá příležitost na euru