Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: USDJPY a EURUSD u svých bodů obratu

Intraday/Swing

V minulém příspěvku jsem upozorňoval 2 úrovně na 2 trzích. Na měnovém páru EURUSD šlo o zdvojený level 1.2071, kde se trh krásně otočil o cca 150 pipů dolů. Proti šel jenom necelých 20 pipů. Na měnovém páru USDJPY proběhla okolo úrovně cca 130 pipová reakce směrem nahoru. Nyní po makrech začal trh klesat do oblasti hodnoty z listopadu loňského roku.

Jen pokračuje v růstu poté, co se centrální banka Japonska rozhodla včera snížit sumu nabídky zpětného odkupu dluhopisů, což byla akce, která byla trhem vnímána jako eskalace měnové politiky této japonské instituce. Pohledem na graf USDJPY lze vidět prudký průraz z několikatýdenní obchodní range. Nyní se však USDJPY dostává na úrovně, kde je očekávaná reakce ze strany kupujících.

Intermarket analýza 10. 1. 2018

V tomto týdnu se na již zmíněných dvou majors objevují další velmi zajímavé cenové úrovně ke zobchodování. Na trhu eura máme úroveň 1.2000, na které se již cena otočila v rámci downtrend swingu dolu. Na této ceně je jak úroveň 161.8 Fibo, tak kulaté číslo. Zde nyní očekávám pokračování v pohybu dolu až minimálně k 1.1900. Na trhu japonského jenu (USDJPY) nyní čekám na to, až trh dojde k meanu oblasti hodnoty z listopadu 2017 na ceně 111.15. Tady se taktéž nachází reverzní úroveň 161.8. Poté, co do této oblasti cena dojde, očekávám odraz výše, znovu k hodnotě kulatého čísla 112.00.

Přeji úspěšný zbytek týdne
MS

Čtěte také:
Intermarket analýza: Americký dolar nastartoval rázný downtrend
Jimmyho týdenní Forex výhled 8.-12. 1. 2018
Šéf ČNB Jiří Rusnok je evropským Guvernérem roku

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza: USDJPY a EURUSD u svých bodů obratu