Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Americký dolar nastartoval rázný downtrend

Intraday/Swing

Navzdory nadšení, které doprovázelo přijetí zákona o daňové reformě v USA se zdá, že na americký dolar přijetí reformy příliš pozitivní vliv nemělo. Trhy hlavních měnových párů na Forexu jsou v prvních hodinách obchodování roku 2018 rozhýbány oslabováním ceny amerického dolaru.

Index amerického dolaru se znovu nachází blízko svého dlouhodobého "price action" supportu z let 1998 a 2003-2005. I přes silné downtrendové momentum tak lze očekávat, že se na těchto úrovních alespoň krátkodobě zastaví. Zastavit downtrend na americkém dolaru by mohly přinést i významné úrovně supportu na EURUSD na cenových hladinách 1.2070 (zde se nachází týdenní R1 a Fibo 127.2) a okolo kulatého čísla 1.2200, kde lze nalézt kromě psychologické úrovně rezistence celého čísla také reverzní úroveň Fibonacci 161.8.

Intermarket analýza 2. 1. 2018

Další překážkou poklesu amerického dolaru se může stát úroveň 112.00 na trhu japonského jenu. Ten se pohybuje od začátku prosince v rangi, kde dělá 100% návraty. Bude tedy zajímavé sledovat, jak cena zareaguje na hraně range na 112.00, v jejíž blízkosti se taktéž nachází týdenní S2.

Přeji úspěšný vstup do nového roku
MS

Čtěte také:
Intermarket analýza: Čeká nás korekce na EURUSD?
Když ani vánoční dárek (nejrozsáhlejší za 30 let) nepomáhá
Sentiment indikátor

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza: Americký dolar nastartoval rázný downtrend