Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Turbulence okolo brexitu znovu přinášejí příležitosti k obchodu

Intraday/Swing

V minulém příspěvku jsem avizoval 2 příležitosti, které jsem na hlavních měnových trzích viděl. Jedna z nich, a to konkrétně short obchod na měnovém páru GBPUSD, byla úspěšně realizována se ziskem 77 pipů. Naprosto přesně trefená rezistence a její odraz zlepšil mé skóre na 7 zisků a 2 ztráty v tomto roce (při RRR 1:1). Aktuální winning je 77,77 %.

Náhled na druhou příležitost z minulého týdne na trhu měnového páru USDJPY platí. Aktuálně se sice trh pohybuje více než 100 pipů pod danou rezistencí, nicméně večerní zveřejnění výsledků zasedání Fedu by mohlo přinést americkému dolaru potřebnou dynamiku k dosažení této úrovně.

V současné chvíli se jeví zajímavě situace na EURUSD. Na první pohled to vypadá, že by mohlo dojít k proražení downtrendové linie směrem výše. Na jednu stranu zde sice probíhala akumulace pod touto trendovkou (což je pozitivní faktor pro průraz), nicméně průraz vypadá až moc spořádaně a předchází mu relativně prudký uptrendový pohyb bez větší korekce. Neříkám, že se nutně musí jednat o falešný průraz, ale já se pro jistotu uchýlím k jiným situacím na forexovém trhu.

https://puu.sh/D2I19/d93ec9bad1.png

Pro mě na grafu čistější situaci vidím na trhu britské libry. Samozřejmě se znovu trochu nerad pouštím na tenký před brexitový led, ale jako technický obchodník se snažím fundamenty příliš nevnímat. Prorážíme z krátkodobé range mezi kulatými čísly 1.3200 a 1.3300 a míříme ke ztrojenému supportu. Vstup do longu budu brát u levelu 1.3064 a profit target mám nastavený na 1.3178. Musím opět zopakovat, že tento trade v aktuální brexitové situaci je z těch rizikovějších.

Přeji mnoho štěstí
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Turbulence okolo brexitu znovu přinášejí příležitosti k obchodu