Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Příležitost na jenu i na libře

Intraday/Swing

Dnešním forexovým světem hýbe situace okolo podmínek vystoupení Británie z EU. Aktuální nejistota se odráží ve snížené volatilitě a náhlých nevyzpytatelných prudkých cenových pohybech. V takovéto situaci, více než cokoliv jiného, je vhodné obchodovat na odrazy od vzdálenějších levelů. Já pro svůj trading v tomto týdnu vidím 2 takové zajímavé příležitosti.

V minulém týdnu jsem tu psal o zajímavé příležitosti na měnovém páru USDJPY. Můj vstup do short pozice u kulatého čísla 113.00, který jsem zde avizoval, posouvám k úrovni 112.72, tedy k aktuální týdenní pivotové úrovni R2. Nad tímto levelem se nachází fibo rezistence z vyššího časového rámce (112.80), kulaté číslo (113.00) a fibo rezistence z kratšího časového rámce (113.23). Profit target budu mít umístěný u kulatého čísla 112.00.

 

https://puu.sh/CZi6F/2cb63b9b8a.png

Další zajímavá příležitost, kterou v současné době vidím, leží na britské libře. Zde samozřejmě jde s ohledem na nevyzpytatelnou brexitovou situaci o riskantní obchod, nicméně předpokládám, že k žádnému průlomu v otázce vystoupení Británie z EU v nejbližších dnech nedojde, tudíž toto riziko přijmu.

Na cenové hladině 1.3379 budu vstupovat do shortu, jelikož tento level je počátkem shluku úrovní. Další je na kulatém čísle 1.3400 a pak na 1.3422 leží fibo rezistence. Profit target pro tento potenciální trade budu mít nastavený u hodnoty kulatého čísla 1.3300. Jak můžete vidět, obě příležitosti jsou si dost podobné, nicméně obě jsou na nekorelovaných měnových párech.

Přeji mnoho štěstí
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza: Příležitost na jenu i na libře