Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Trump znovu na dolaru zamíchal kartami!

Intraday/Swing

Naposledy jsem upozorňoval na to, že i posilování amerického dolaru má svůj strop. Tento předpoklad jsem zhmotnil v zisk 102 pipů z krátkodobého obchodu na EURUSD, na který jsem minulý týden upozorňoval.

Z fundamentálního hlediska je za příčinu konce posilování amerického dolaru považováno uzavření longových pozic ze strany traderů před nastoupením Donalda Trumpa do úřadu, které se uskuteční 20. ledna. Já však myslím, že je tato tendence relativně ve vztahu vůči euru u konce a s klidem držím dál svůj dlouhodobý short na EURUSD.

Poměrně zajímavá situace nastala na trhu britské libry, která vyklesala za poslední dny o více než 300 pipů. Fundament, který za tím stojí, je pravděpodobně obava obchodníků, že smlouvy Británie s EU se budou vyznačovat značným omezením pohybu osob. To v důsledku přineslo tlak na libru. Očekávám, že by pár GBPUSD mohl klesnout ještě níže, nicméně na hodnotě 1,2000 vidím silný support (kombinace kulatého čísla a fibonacciho bodu obratu). V případě, že se k tomuto levelu trh přiblíží, budu otevírat na libře svou longovou pozici.

Mnoho úspěšných obchodů
MS

Čtěte také:
Můj týden s FE+: Nový rok
Intermarket analýza: Ani dolar neroste až do nebe
Jimmyho týdenní Forex výhled 9.1.-13.1.2017

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza: Trump znovu na dolaru zamíchal kartami!