Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Intermarket analýza: Ani dolar neroste až do nebe

Intraday/Swing

V minulém příspěvku jsem psal o svém očekávání, že nastane parita mezi hlavními světovými měnami eurem a americkým dolarem. V posledních dnech loňského roku mi trh EURUSD nabídl vhodnou příležitost ke vstupu do short pozice. Postupným otevíráním shortových pozic jsem si zprůměroval vstupní cenu na 1,0516 a nyní budu střednědobě svou pozici držet, dokud euro nebude mít stejnou hodnotu jako dolar.

V novém roce sice začal americký dolar znovu posilovat, ovšem následuje silné odmítnutí ceny 103,50 na dolarovém indexu a vývoj nasvědčuje, že nyní by mohl pár EURUSD krátkodobě posilovat až někam k hodnotám nad 1,0500. Přes nesoulad s mou dlouhodobější shortovou pozicí na EURUSD, otevírám krátkodobě long, který budu cílovat k hodnotě týdenního pivotu na 1,0514.

Vývoj na USDJPY potvrzuje mé očekávání, nicméně na libře probíhá důležitý souboj nákupčích s prodejci na úrovni klíčového supportu 1,2200. Pokud GBPUSD support prolomí a zůstane pod touto psychologickou hranicí, budu ochoten svou longovou pozici na EURUSD uzavřít předčasně.

Přeji mnoho štěstí v tomto týdnu
MS

Čtěte také:
Jimmyho týdenní Forex výhled 2.1.-6.1.2017
9 rad jak v myšlenkách opakovaně neprožívat tradingové nezdary
I ocas může vrtěti psem, aneb rok 2017 před námi!

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Ani dolar neroste až do nebe