Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Intermarket analýza: Příležitost na short na EURUSD

Intraday/Swing

V těchto týdnech jsem otevřel několik pozic, které jsem zde avizoval. Do této doby skončily 2 pozice ve velkém zisku, 1 v menší ztrátě a jedna na break evenu. Celkově jsem si z těchto obchodů za poslední dva týdny odnesl zisk 262 pipů.

Pojďme se podívat na výše zmiňované obchody podrobněji. Začneme EURUSD, kde jsem vystoupil na týdenním pivot pointu na ceně 1.1708, což je zhruba úroveň breakeven, respektive velmi malý zisk. Na svých pozicích na USDJPY a GBPJPY, kde jsem taktéž měl profit targety na týdenním pivotu, avšak vstup o mnoho níže, jsem inkasoval zisk 159 pipů z GBPUSD a 141 pipů z USDJPY. Pozice z minulého týdne, kde jsem otevíral short na USDJPY na 109.70, jsem již uzavřel v malé ztrátě po uzavření 4 hodinové svíčky nad kulatým číslem na ceně 110.07. I přesto, že se trh na mé vstupní úrovni otočil na pip a šel dolů o cca 30 pipů, tak jsem bohužel inkasoval ztrátu, protože tento obchod jsem zamýšlel jako dlouhodobější s úzkým stop lossem.

V tomto týdnu se zaměřím pouze na jeden trh, a to měnový pár EURUSD. Uptrendový pohyb na euru je vcelku zdravý a bez korekcí. Očekávám tak, že by aktuální swing mohl dojít až k 1.1852, kde leží týdenní R2 a zároveň reverzní fibonacciho úroveň. Na cenové hladině 1.1850 tak budu otevírat svou short pozici, jejíž první část bude mít profit target na celém čísle 1.1800. Po prvním profit targetu nechám short běžet níže a stop loss utáhnu na breakeven.

Přeji mnoho štěstí v tradingu
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Příležitost na short na EURUSD