Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Politické turbulence v Británii a příležitosti k obchodu

Intraday/Swing

V minulém týdnu nedošlo k naplnění žádné z mých limitních objednávek. Na libře se pod vlivem fundamentálních okolností trh vydal opačným směrem ještě předtím, než stačil vyplnit můj příkaz. Na trhu eura se naopak nedělo nic významnějšího, nicméně cena na něm nadále pomalu směřuje k mé vstupní úrovni, kterou stejně tak jako na libře nechávám beze změny.

Minulý týden se nám na obou zmíněných měnových párech vytvořily další zajímavé cenové úrovně pro vstup do shortu. Na trhu měnového páru EURUSD se objevila zdvojená úroveň mezi cenami 1.1597, což je reverzní úroveň Fibonacci, a kulatého čísla 1.1600. Zde budu otevírat short pozici s profit targetem na 1.1500. Stop loss pro tuto pozici budu mít umístěný nad cenou 1.1680.

https://puu.sh/C5SnX/990d5a9bc8.png

Na měnovém páru GBPUSD se vytvořila zajímavá zóna rezistence mezi cenami 1.2983 a 1.3000. Zde budu taktéž vstupovat do shortu. Svůj profit target budu mít umístěný nad cenovou hladinou 1.2874, jenž představuje úroveň týdenního pivot pointu. Svůj obchod na britské libře však beru za více rizikový, a to především z důvodu probíhajících politických turbulencí ve Velké Británii, které se týkají pozice premiérky Mayové a dohody o Brexitu. Doporučuji proto značnou obezřetnost.

Přeji hodně tradingového štěstí
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza: Politické turbulence v Británii a příležitosti k obchodu