Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Na libře se tvoří dvojité dno

Intraday/Swing

Můj trade z minulého týdne na EURUSD zatím sice nezasáhl stop loss, nicméně se trh pohybuje jen těsně nad ním a očekávám, že inkasuji ztrátu cca 100 pipů. Každopádně se ohledem na sérii předchozích úspěšných obchodů to budu považovat pouze za zdravou korekce na mé ekvitě.

Z pohledu ekonomického kalendáře nás v tomto týdnu již nic zajímavého nečeká, možná s výjimkou pátečního proslovu britské ministerské předsedkyně Theresy Mayové k pobrexitové situaci a vztahu Velké Británie s Evropskou Unií. V tomto čase můžeme očekávat zvýšenou volatilitu především na měnovém páru GBPUSD.

V tomto týdnu se rýsuje vytvoření dvojitého dna na trhu měnového páru GBP/USD. Na cenové hladině 1.3777 leží reverzní úroveň Fibonacciho a o 10 pipů níže na ceně 1.3767 se nachází jak týdenní S2, tak i pivotové low, resp. první dno aktuálního trhu. Mou myšlenkou je otevření long pozice již na 1.3777 s prvním targetem na pivotové úrovni S1 na 1.3868 a druhým na Pivot Pointu na ceně 1.3959. Tento obchod beru spíše jako rizikový a trochu se dnes nutím otevřít pozici. Nicméně jelikož se na trhu v současné chvíli nevyskytují žádné zajímavé situace, do tradu vstoupím.

Přeji úspěšný týden
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza: Na libře se tvoří dvojité dno