Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Tradingová a investiční konference MoneyExpo Praha 2024 se blíží. Akce proběhne 6. a 7. 4. 2024! Vstup je po oba dny ZDARMA. Program a registraci naleznete ZDE >>>

Intermarket analýza: Margin call retailu na USDJPY!

Intraday/Swing

V minulém příspěvku jsem upozorňoval na možný obrat a příležitost ke vstupu do longu na USDJPY. Trh japonského jenu se bohužel nedostal až na potřebnou úroveň pro můj vstup, nicméně agresivnější obchodníci, kteří vstupovali po vytvoření dvojitého dna nad celým číslem 100,00 do longu, si jistě přišli k zajímavým ziskům. Další predikcí byla rotace do strany na trhu EURUSD kolem svého středu na čísle 1,1200, kde se cena pohybuje dodnes. 

Stejně tak, jako do teď mohl USDJPY shortovat snad jen neznalý začátečník, začíná se naskýtat vhodná příležitost k shortům pro zkušené tradery. Na úrovni 103,83, kde většina nováčků bude pravděpodobně dostávat margin call, budu otevírat svou shortovou pozici pro návrat k celému číslu 103,00.

Na spekulaci poklesu dolaru si přihodím long pozici na GBPUSD kolem levelu 1,2744. Libře fundamentálně věřím spíše do longu, ačkoliv se nedávno dostala na svá historická minima. Nyní, když už je většina retailových obchodníků venku z trhu, věřím, že libra bude stoupat.

Přeji mnoho štěstí
MS

Čtěte také:
Intermarket analýza: Hillary vyhraje, dolar posílí!
Intermarket analýza: Zemětřesení pojaponsku
Intermarket analýza: Centrální banky stále diktují tempo

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Margin call retailu na USDJPY!