Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Hillary vyhraje, dolar posílí!

Intraday/Swing

Máme za sebou první televizní debatu mezi dvěma kandidáty na post prezidenta USA. Za zmínku stojí fakt, že těšně před touto první televizní debatou vyšlo v několika předvolebních průzkumech najevo, že Donald Trump stáhl náskok Hillary Clintonové. Kdo párkrát slyšel pana Trumpa mluvit, musí uznat, že v předvečer první televizní debaty s enormní sledovaností (přes 100 milionů diváků), byla skvělá příležitost vsadit si u sázkových kanceláři na celkové vítězství Hillary Clintonové. Díky přistěhovalectví stále se rozšiřující demografická převaha voličů demokratické strany, peníze z Wall Street a celková převaha v inteligenčním kvocientu nahrává spíše kandidátce demokratů.

Proč toto vše píši? Jde mi především o vytvoření celkového náhledu na trhy. Po skončení debaty vyšla dle průzkumů jako vítězka Hillary. Trhy následně zareagovali posílením dolaru a lehkým znehodnocením bezpečných přístavů jako jsou japonský jen a zlato. Všeobecné přesvědčení tedy je, že pokud Hillary vyhraje, dolar bude posilovat. Ná základě výše zmíněných důvodů, především demografické výhody voličské základny (hispánci, afroameričané, ženy...), věřím právě v její vítězství a s každou další debatou se dá očekávat, že ne příliš seriózní kandidát republikánů v podobě Donalda Trumpa řekne něco nesmyslného, co ho znovu zdiskredituje před jeho potenciálními voliči.

Co se týče situace na mnou sledovaných měnových párech, EUR/USD se momentálně pohybuje v rangi mezi hodnotami 1,1100 a 1,1300 a aktuálně nachází svou rovnováhu kolem týdenního pivotu na hodnotě 1,1200. Na tomto trhu si tento týden nejsem moc jistý, proto se raději přejdu k trhu USD/JPY, kde vidím, v případě proražení celého čísla 100,00, dobrý level ke vstupu do longu na 99,30. Od této cenové úrovně očekávám už jen následné posilování dolaru vůči jenu.

Když už jsem se zde rozepsal o amerických prezidentských volbách, jedno mohu doporučit zcela jasně. Rozhodně nevsázejte na vítězství kandidáta Libertariánské strany Garyho Johnsona, který má v průzkumech 10% podporu nedostačující k získání pozvánky do televizních debat s Hillary a Donaldem.

Přeji úspěšný týden
MS

Čtěte také:
Intermarket analýza: Zemětřesení pojaponsku
Intermarket analýza: Centrální banky stále diktují tempo
Intermarket analýza: Zamíchá ECB opět kartami?

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza: Hillary vyhraje, dolar posílí!