Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Libra v downtrendu, mega support na dohled

Intraday/Swing

V uplynulém týdnu se mé avizované limitní objednávky nevyplnily, jelikož se na GBPUSD trh vydal opačným směrem a nastartoval se intenzivní downtrend, na EURUSD taktéž trh začal směřovat dolů. Nicméně toto posilování dolaru má za následek i úspěšný vývoj na mé otevřené pozici na USDJPY, kde jsem aktuálně v otevřeném zisku cca 60 pipů a zdárně směřuje ke svému profit targetu na 110.49, shodou okolností 1 pip pod týdenním R1.

Nynější silný downtrend na trhu GBPUSD se vyvíjí v rámci dlouhodobého swingu a očekávám, že by cena mohla směřovat až někam hodnotám okolo 1.2500. Dá se říci, že od nějakých 1.3000 klesá libra bez zásadnější korekce, to je znakem toho, že trhu nyní vládnou vyšší časové rámce a downtrend bude bez větší korekce pokračovat i nadále. Jelikož se můj obchodní styl nezaměřuje na naskakování do rozjetých vlaků, hledám na tomto trhu cenové úrovně, kde by se trh měl otáčet.

https://puu.sh/Dvdga/eaa2606466.png

Na ceně 1.2543 na tomto trhu se nachází fibo 161.8 právě z probíhajícího dlouhodobého swingu. Já budu otevírat long 1 pip nad ní, tedy na 1.2544. Níže mou pozici kryjí ještě 2 úrovně supportu - kulaté číslo 1.2500 a týdenní S2 na 1.2496. Profit target pro svou pozici umístím u kulatého čísla 1.2600. O pár pipů nad ním je úroveň S1, konkrétně na 1.2607, kam bych za normálních okolností směřoval svůj long, nicméně se mi nevyplatí kvůli 7 pipům riskovat otočku na kulatém čísle. Stop loss tradičně s ohledem na RRR 1:1.

Přeji mnoho štěstí
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza: Libra v downtrendu, mega support na dohled