Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Na euru se rýsuje zajímavý short

Intraday/Swing

V minulém týdnu se mi vyplnila longová pozice na USDJPY. Pozice je stále otevřená a aktuálně se pohybuje okolo své vstupní ceny. Na druhé příležitosti na měnovém páru GBPUSD bohužel nedošlo k vyplnění příkazu, jelikož se trh hnul opačným směrem. Příkaz na libře ještě tento týden ponechám v trhu. V případě, že trh libry neporoste, budu ho přehodnocovat příští týden.

V tomto týdnu se budu soustředit pro změnu zase na trh měnového páru EURUSD. Vidím zde velmi zajímavou zónu, kde v případě růstu eura budu otevírat short pozici. Tato rezistenční zóna se nachází mezi cenovými hladinami 1.1300 (kulaté číslo) a 1.1309 (týdenní R2). Zároveň na ceně 1.1305 leží fibo úroveň aktuálního nejdelšího uptrendového swingu a celá rezistenční zóna leží v oblasti hodnoty obchodní range z poloviny dubna letošního roku.

https://puu.sh/Dsb8D/bb2db77a80.png

Vstupovat do shortu budu u ceny 1.1300 a profit target budu mít umístěný u úrovně týdenního pivot pointu ležícího na ceně 1.1216. Pro odraz od fibo rezistence 127,2, která leží uvnitř této rezistenční zóny, běžně používám profit target na 61,8 %, nicméně ta leží mírně pod úrovní týdenního pivot pointu, proto volím pro profit target právě pivot point. Stop loss bude stanovený běžným způsobem, tedy s ohledem na RRR 1:1.

Přeji mnoho štěstí
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Na euru se rýsuje zajímavý short