Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Krátkodobější příležitosti na všech hlavních párech

Intraday/Swing

V minulém týdnu jsem opět nedostal plnění mého příkazu na EURUSD, jelikož se trh otočil dříve. S nižší volatilitou v letním období a do jisté míry méně předvídatelným trhem je občas těžké najít obchodní příležitosti, které stojí za vstup. V tomto týdnu jsem tomu ale věnoval extra pozornost a objevil jsem příležitosti krátkodobějšího charakteru na všech hlavních měnových párech.

Jelikož je letní sezóna, na trzích hlavních měnových párů to nebývá nijak zvlášť záživné, s výjimkou chvilek, kdy se odehraje nějaká důležitá událost s vlivem na makroekonomické ukazatele, jak se tomu stalo v uplynulém víkendu po výsledku jednání představitelů USA a Číny v otázce vzájemného obchodu.Trhy se v pondělí trochu více rozhýbaly a přinesly nám zajímavé situace na všech 3 hlavních měnových párech. Pojďme tedy postupně:

EURUSD

Zde díky vyšší volatilitě trh míří k týdenní S3 na ceně 1.1239, kde budu zadávat svou longovou objednávku. Pod ní se nachází ještě fibo support na 1.1229 a celé číslo 1.1200. Profit target ám umístěný na kulatém čísle 1.1300. Stop loss s RRR 1:1.

Dva staré limitní příkazy, jež jsou nyní umístěny ve větší vzdálenosti od trhu, nechám zadány a nebudu s nim hýbat.

https://puu.sh/DNUp1/f1db91ec1e.png

GBPUSD

Zde budu hrát na odraz od dolní hrany range. Vstup do longu budu mít na důležitém close z minulosti na ceně 1.2521. Profit target umístím na týdenní S2, na cenu 1.2590 a stop loss znovu s RRR 1:1.

USDJPY

Na trhu japonského jenu budu vstupovat do shortu, a to na ceně 108.96, kde je ztrojený shluk úrovní - fibo, kulaté číslo a týdenní R2. Profit target umístím na týdenní R1 ležící na ceně 108.47. Profit target jako vždy s ohledem na RRR 1:1.

Přeji mnoho štěstí ve vašem obchodování
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Intermarket analýza: Krátkodobější příležitosti na všech hlavních párech