Vítejte v byznysu, kde uspět může každý.
Menu
Zavřít

Intermarket analýza: Přichází otočka na EURUSD

Intraday/Swing

Na jenu jsem minulý týden zaznamenal po dlouho držené longové pozici ztrátu 62 pipů. Aktuálně je tedy od začátku roku skóre 12 zisků a 3 ztráty (při RRR 1:1). Po ztrátě na USDJPY se tak winning zarovnal na 80 %.

V poslední době zažívá můj přístup poněkud horší období, a to nejen proto, že jsem inkasoval ztrátu, jež je samozřejmě přirozenou součástí profesionálního tradingu. To, co v poslední době zaznamenávám je nevyplnění mých objednávek o pár pipů nebo odhady vývoje trhu, které se nenaplní. Věřím, že brzy přijde lepší období, ale jsem rád, že například minulý týden jsem stáhl svou objednávku z trhu na EURUSD, což jsem zde také avizoval. Předešel jsem tak ztrátě. Chtěl bych zde zdůraznit, že součástí mého strategického přístupu je i tato defenzivní taktika. Je to sice taková dá se říct neviditelná práce, ale v tom právě spatřuji sílu mého přístupu. Snaží se totiž co nejvíce zabránit propadům kapitálu, což je naprosto klíčový parametr jakéhokoliv zhodnocování peněz.

https://puu.sh/DKHH1/a4bf93af99.png

Pojďme se ale teď podívat na aktuální příležitost na hlavním měnovém trhu. Jedná se o pár EURUSD, kde očekávám odraz od rezistentní zóny, jež začíná na ceně 1.1495. Jeden pip pod ní zadávám svůj vstup do shortu s profit targetem na týdenním R1, na ceně 1.1440. Stop loss tradičně v poměru RRR 1:1.

Přeji mnoho štěstí
MS

Ohodnoťte článek
Sdílejte článek
Přečtěte si další články
Intermarket analýza: Přichází otočka na EURUSD